Denník N

Všetko som si prehrala v prvom kole, hovorí Vlhová, ktorá si pochvaľuje nové lyže

Petra Vlhová vo francúzskom Courcheveli. Foto TASR/AP
Petra Vlhová vo francúzskom Courcheveli. Foto TASR/AP

Dobrý deň,

Petra Vlhová sa po trojtýždňovej prestávke nevrátila do Svetového pohára v ideálnej forme – pri absencii troch favoritiek obsadila v Courcheveli štvrté miesto v obrovskom slalome.

Vyhrala Mikaela Shiffrinová pred Sarou Hectorovou a Michelle Gisinovou.

„Všetko som si prehrala v prvom kole,“ povedala Vlhová, ktorej na piate pódium z piatich pokusov v tejto sezóne nestačilo kvalitné druhé kolo.

Ďalší obrovský slalom sa v Courcheveli ide zajtra, a to ako náhrada za zrušené podujatie v americkom Killingtone.

Vlhová newsletter je článok, ktorý prinášame po každom štarte Petry Vlhovej a zhŕňame v ňom aktuálne dianie. Celý vám ho môžeme posielať e-mailom, stačí sa prihlásiť na odber.


„Snažím sa čo najviac zdržiavať osamote, korona sa šíri veľmi rýchlo, nechcem prísť o nejaké preteky. Preto je výhoda, že máme hotel tak blízko zjazdovky, ale stále si dávame veľký pozor,“ povedala Petra Vlhová po prvom z dvoch obrovských slalomov vo francúzskom Courcheveli pre televíziu JOJ. Druhý sa ide zajtra ako náhrada za zrušené preteky v Killingtone.

Dnes Vlhová obsadila štvrté miesto – vyhrala Mikaela Shiffrinová pred Sarou Hectorovou a Michelle Gisinovou.

Za najlepšou zaostala Vlhová celkovo o 1,44 sekundy, pričom na štarte chýbali ďalšie tri favoritky, a to práve pre to isté, na čo si Slovenka dáva pozor. Lara Gutová-Behramiová, Alice Robinsonová aj Katharina Liensbergerová mali pozitívny test na covid.

„Všetko som si prehrala v prvom kole,“ povedala Vlhová v cieli druhého kola. „Druhé som išla dobre, bohužiaľ, niekto musí byť aj štvrtý, teraz som to ja.“

Čo sa stalo v prvom kole?

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Lyžovanie

Petra Vlhová

Vlhová newsletter

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie