Denník N

Herečka Petra Polnišová: Som profesionálna „zúfačka“, ale vždy si opakujem, že bude dobre

Petra Polnišová. Foto N - Tomáš Benedikovič
Petra Polnišová. Foto N – Tomáš Benedikovič

Herečka Petra Polnišová sa už tretí rok podieľa na zábavnom podcaste, ktorý robí spolu s Evou Evelyn Kramerovou. Rozoberajú v ňom vzťahy, zdieľajú svoje skúsenosti a čítajú listy od poslucháčov a poslucháčok. „Chceme, aby sa ľudia smiali, ale nechceme sa celkom vyhýbať ani ťažkým témam. Niekedy sa veľmi dlho rozhodujeme, ktorý príbeh zverejniť a ktorý nie. Niektoré sú totiž mimoriadne smutné a ťažké,“ hovorí v rozhovore.

S podcastom jauuu, PS: to bolelo ste začali už v roku 2019, keď ste vraj ešte ani netušili, čo to podcast vlastne je. Ktorej z vás dvoch napadlo rozprávať sa práve o vzťahoch?

S Evou sme už predtým rozmýšľali nad tým, že by sme chceli urobiť niečo spoločne. A keďže sme veľmi dobré kamarátky, vždy sa spolu rozprávame výlučne len o vzťahoch.

Pôvodne sme nezvažovali podcast, ale nejakú úplne inú platformu. Lenže jedného dňa Eva prišla s tým, že ju chalani zo ZAPO oslovili s ponukou na podcast. Ja som vtedy o formáte zábavného podcastu ani nechyrovala a nevedela som si predstaviť, čo taký podcast vyžaduje. Kým nepochopím, ako niečo funguje, je mi to vždy trochu podozrivé.

Čo vám bolo podozrivé na tomto formáte?

Bola som jednoducho zvyknutá na úplne iné fungovanie. Nevedela som si predstaviť, že si sadnem a hodinu budem rozprávať na danú tému, tak aby to bolo zábavné a zároveň to malo hlavu a pätu. A netušila som, kto by takú vec vôbec chcel počúvať. Eva ma však nakoniec presvedčila, nech urobíme jeden diel na skúšku, takú voľnú jazdu. Výsledkom je, že náš podcast už robíme dva roky a máme štyri milióny vypočutí.

Ako vlastne v podcaste spolu fungujete?

Medzi nami je 15-ročný vekový rozdiel a sme generačne každá inde. Takže každá máme na rôzne situácie často iný pohľad. Máme však rovnaký humor a rady si uletíme. Keď sa jedna z nás začne cítiť príliš premúdrelo, druhá ju veľmi rýchlo uprace. Naša značka je „neseriózne o serióznych veciach“. Preto si aj hovoríme inžinierky srdca.

Robili ste podcast aj vtedy, keď prišla korona a zrazu sa nedalo nič nakrúcať?

Chvíľu sme vtedy nemohli nahrávať ani my. Keď sme sa nemohli stretnúť a nahrávať spolu, robili sme to tak, že ho každá robila zvlášť, z iného konca. Vznikol však z toho akýsi prapodivný hybrid. Náš podcast je založený na vzájomnej interakcii, je tam vždy veľa spontánnych prvkov, takže keď sme to točili zvlášť, tá interakcia tomu chýbala.

Som veľmi rada, keď môžeme nahrávať spolu. Každá máme svoju prácu a podcast je dnes pre nás akýsi relax. Naši poslucháči a poslucháčky nám vždy na tému pošlú stovky príbehov, ktoré čítame, rozoberáme, komentujeme.

Čo vám píšu?

Osobné príbehy. Veľakrát nás prosia

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Duševné zdravie

Rodičovstvo

Rozhovory

Vzťahy

Kultúra, Rodina a vzťahy

Teraz najčítanejšie