Denník N

Hlava na hlave a desiatky minút čakania: ako vyzerá očkovanie v bratislavskej poliklinike v Mlynskej doline

Ilustračné foto N – Tomáš Benedikovič
Ilustračné foto N – Tomáš Benedikovič

Ľudia by nemali čakať v interiéri na jednom uzavretom mieste dlhší čas, najmä keď prichádza omikron, varuje lekár Peter Sabaka.

„To je bez šance,“ zašomre Martin pri pohľade na niekoľkometrový rad pred poliklinikou v bratislavskej Mlynskej doline. Je streda poobede, dva dni pred Štedrým dňom. Martin stále nedostal termín preočkovania treťou dávkou vakcíny, s blížiacou sa hrozbou ďalšej vlny s variantom omikron chcel skúsiť šťastie a dať sa zaočkovať ešte pred Vianocami.

Niekoľkometrový rad čakajúcich stojí až pri autobusovej zástavke, na ktorej pred pandemickým obdobím čakali na spoje študenti z neďalekých internátov. Keď sa dav takmer ani nehýbe, Martin svoju snahu vzdáva a bez vakcíny odchádza domov.

Poliklinika v bratislavskej Mlynskej doline je momentálne jediným miestom v Bratislave, kde sa dá zaočkovať aj bez registrácie.

Očkovacie centrá nebudú počas sviatkov posilnené, naopak, zdravotníci si po náročnom roku pandémie berú voľno. Očkovať sa síce bude, ale v menšej miere ako v posledných týždňoch. Väčšina z veľkokapacitných centier po Slovensku bude do konca roka očkovať už len dva dni. V Bratislave na Národnom futbalovom štadióne už neočkujú a tento rok otvoria už iba 29. decembra.

Foto N – Tomáš Benedikovič

Nezvládajú kontrolovať

Preplnenosť a organizačný chaos panuje v poliklinike v bratislavskej Mlynskej doline už niekoľko dní – najmä po tom, ako ministerstvo zdravotníctva zmenilo pravidlá a na preočkovanie treťou dávkou vakcíny už netreba čakať pol roka.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Bratislava

Hegerova vláda

Koronavírus

    Očkovanie proti koronavírusu

    Slovensko

    Teraz najčítanejšie