Denník N

Čo za problémy už len môžete mať, pýtali sa dvojice dvadsiatnikov, ktorá chodila na párovú terapiu

Ilustračné foto - Flickr.com/Jorge Leon
Ilustračné foto – Flickr.com/Jorge Leon

Aj veľmi mladé páry bez spoločných záväzkov môže trápiť nedostatok komunikácie či snaha vyhovieť tomu druhému za každú cenu.

Nina a Sebastián nie sú pár, ktorý by ste si predstavovali ako klientov párovej terapie. Nie je to dlhoročná dvojica, ktorej vyrástli deti, a partneri zrazu prišli na to, že ich spolu takmer nič nedrží. Nie je to ani manželstvo, kde krízu privodilo narodenie dieťaťa, vážna choroba, finančné problémy, nevera a kde je na spadnutie rozvod. Nie sú ani párom, ktorému všetko klape, ale so sexuálnym životom nie je spokojný ani on, ani ona.

Nina a Sebastián majú obaja 25 rokov, sú spolu päť rokov, nemajú deti ani spoločný majetok. Bývajú v prenájme, každý má bicykel, ktorý si kúpil za svoje, všetky výdavky na domácnosť si delia na presnú polovicu.

„Ľudia nám hovorili, že keď je nám spolu až tak zle, že musíme chodiť na terapie, prečo nejdeme od seba. Veď by sme nemuseli nič riešiť – ani deti, ani finančné záväzky, sme mladí, nikto predsa nemusí celý život zostať s prvým vážnym frajerom či frajerkou,“ hovorí Nina.

Sebastián prikyvuje. „Moja mama sa napríklad nevedela zmieriť s tým, načo tam chodíme a dávame za to peniaze. Podľa nej je to výmysel mladej generácie, ona a môj otec na také blbosti nemali čas a ani im to nikdy nenapadlo. Hovorila, že si len komplikujeme život, že je to strata času a peňazí,“ vraví.

Rodičov však nepovažuje za

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Rodina a vzťahy

Teraz najčítanejšie