Denník N

Vlhová: Trochu som vyfasovala. Komentátor Eurosportu: Zvládla to len vďaka tomu, ako lyžuje

Petra Vlhová. Foto - TASR/AP
Petra Vlhová. Foto – TASR/AP

Dobrý deň,

vo včerajšom obrovskom slalome skončila Petra Vlhová na štvrtom mieste. Dnes sa pretekárky na trať vo francúzskom Courcheveli vrátili, no slovenskej lyžiarke sa opäť nepodarilo dostať sa na pódium.

V obrovskom slalome, ktorý bol náhradou za zrušené podujatie v americkom Killingtone, sa Vlhová trochu trápila a napokon obsadila piatu priečku.

Víťazkou sa prekvapivo nestala Mikaela Shiffrinová, ale nenápadná Švédka Sara Hectorová, ktorá zažila vynikajúce dva dni. V rakúskej televízii ju prirovnali k Tedovi Ligetymu.

Druhá skončila Shiffrinová a tretie miesto obsadila Marta Bassinová.

Vlhová newsletter je článok, ktorý prinášame po každom štarte Petry Vlhovej a zhŕňame v ňom aktuálne dianie. Celý vám ho môžeme posielať e-mailom, stačí sa prihlásiť na odber.


Petra Vlhová mala pred dnešnými pretekmi opäť šťastie na žreb – rovnako ako vo včerajšom prvom kole odštartovala z prvej pozície. Po úvodnom kole bola piata a piatu priečku obsadila aj v súčte oboch jázd.

„Vyzeralo to, akoby zažívala mierny útlm,“ hovorí pre Denník N komentátor Eurosportu Dominik Kárník, ktorý je zároveň bývalým lyžiarom a v súčasnosti trénerom.

Kárník zdôraznil, že na výkone slovenskej lyžiarky sa podpísala dlhá prestávka od súťaženia. Posledné preteky absolvovala koncom novembra v Killingtone.

Podľa experta sa to prejavilo na jej

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Lyžovanie

Petra Vlhová

Vlhová newsletter

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie