Denník N

Euroligy: Škriniara všetci chvália. Spomína sa v ideálnej jedenástke aj ako kandidát na kapitána Interu

Milan Škriniar. Foto - TASR/AP
Milan Škriniar. Foto – TASR/AP

Dobrý deň,

obľúbenou súčasťou Vianoc pre futbalových fanúšikov je Boxing Day. Zatiaľ čo ostatné ligy majú prestávku, Premier League sa koncom roka neprerušuje a na Druhý sviatok vianočný tradične hrá väčšina anglických tímov.

Tento rok sme videli „iba“ šesť zápasov pre komplikácie spojené s koronavírusom. V nových Euroligách sa okrem Boxing Day venujeme aj tomu, čo sa počas týždňa udialo v iných súťažiach.

Dočítate sa aj:

  • že mladíci ťahajú Arsenal a Manchester City pokračuje vo víťazstvách;
  • prečo hrá barcelonský talent s rozviazanými šnúrkami;
  • že o Škriniarovi sa hovorí ako o budúcom kapitánovi Interu;
  • a o tom, ako sa Sergio Ramos naďalej trápi.

V Euroligách sa snažíme každý týždeň zhrnúť to najpodstatnejšie, čo sa cez víkend stalo v piatich špičkových ligách. Môžete ich dostávať aj ako newsletter.


Španielsko: Prečo hrá Gavi s rozviazanými šnúrkami? 

Nálada medzi barcelonskými fanúšikmi sa v posledných týždňoch výrazne mení. Aj keď Barcelona po Xaviho príchode naďalej stráca množstvo bodov, jej herný prejav sa viditeľne zlepšuje.

Hlavným dôvodom narastajúceho optimizmu sú v prvom rade výborne hrajúci mladíci. Zatiaľ čo Abde, Ferran Jutlgà, Nico či Gavi boli ešte prednedávnom neznámymi hráčmi, dnes sa o nich hovorí ako o budúcnosti klubu.

Barcelona počas týždňa remizovala so Sevillou 1:1, hoci bola lepším tímom a podľa Xaviho si zaslúžila vyhrať. O kuriózny okamih sa postaral obranca Seville Jules Koundé, ktorý dostal červenú kartu za to, že hodil loptu do hlavy Jordiho Albu.

Veľkú pozornosť upútal aj spomenutý Gavi, ktorý odohral väčšinu zápasu s rozviazanými šnúrkami. Túto kuriozitu vysvetlil

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Euroligy

Futbal

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie