Denník N

MS20, 1. deň: Slováci potrápia veľa súperov, povedal americký tréner. Verím, že sa ešte stretneme, tvrdí slovenský

Juraj Slafkovský v súboji s Dominicom Jamesom. Foto - TASR/AP
Juraj Slafkovský v súboji s Dominicom Jamesom. Foto – TASR/AP

Dobrý deň,

slovenskí hokejisti do 20 rokov majú za sebou vstup do majstrovstiev sveta. S obhajcami titulu Spojenými štátmi prehrali tesne 2:3, pričom mohli aj vyrovnať.

Strelec oboch slovenských gólov Martin Chromiak mal v záverečnom nápore šancu aj na hetrik, no puk po jeho strele z prvej skončil tesne mimo a Američania o tri body neprišli.

„Také šance musím premieňať, beriem to na seba. Mrzí ma, že to tam nepadlo,“ hovoril Chromiak na pozápasovej tlačovej konferencii.

Na druhej strane však Spojené štáty boli dve tretiny lepším mužstvom a výhru si zaslúžili. V druhej tretine Slovákov prestrieľali 23:2 (v celom zápase 42:25) a zdalo sa, že to nebude žiadna dráma.

Výborne chytajúci brankár Šimon Latkóczy však v druhej tretine dostal iba jeden gól a jeho spoluhráči sa za stavu 0:3 v tretej tretine vrátili do zápasu.

V úplnom závere za povzbudzovania kanadských fanúšikov však už nevyrovnali a pri vstupe do MS body nezískali. Tréner Ivan Feneš však verí, že jeho tím sa s Američanmi na turnaji ešte stretne.


Americký tréner Nate Leaman po zápase chválil slovenské mužstvo. „Veľmi by ma prekvapilo, ak by na tomto turnaji nebolo úspešné,“ povedal na tlačovej konferencii. „Hrali sme proti výbornému dynamickému tímu so zručnými hráčmi.“

Pri otázke, či Fenešov tím potrápil Američanov, sa zasmial. „To si

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

MS v hokeji do 20 rokov

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie