Denník N

Bežecké momenty roka: Tragédia v Číne aj kamarát Jána Volka, ktorý senzačne vyhral olympiádu

Foto – Koláž – Michal Kostka, AP a TASR
Foto – Koláž – Michal Kostka, AP a TASR

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Dobrý deň,

aj napriek prázdnym tribúnam a prísnym opatreniam boli olympijské hry športovým vrcholom roka 2021. Minimálne ak naň pozeráme z pohľadu atletiky, respektíve behu. Dva týždne v Tokiu však reprezentujú len zlomok toho, čo sa udialo za uplynulých 12 mesiacov.

V tradičnom koncoročnom zhrnutí sme vybrali najzaujímavejšie a najhodnotnejšie výkony – tri domáce a tri zahraničné –, ale aj inšpiratívne príbehy, gesto fair play či najväčšie prekvapenie. Tiež sme hľadali antihrdinu roka či najväčšie sklamanie.

V zozname sú výkony z atletickej dráhy, z mesta aj z prírody. Niektoré trvali pár sekúnd, na iné potrebovali hlavní hrdinovia celé dni. Obe časové veličiny sú zastúpené pri výbere smoliara roka. Ten sa celé hodiny snažil o prekonanie svetového rekordu, aby ho napokon zmeškal o pár sekúnd.

Výklus je pravidelný týždenný newsletter o behu, vychádza každý utorok. Vypočuť si ho môžete aj ako podcast na kanáli Športové podcasty vo svojej podcastovej aplikácii. Po novom roku bude mať Výklus krátku prestávku, vráti sa v polovici februára.

Slovenské výkony roka

Dva z troch výnimočných domácich výkonov patrili v roku 2021 ženám. O prvý

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Behanie

Rok 2021

Výklus

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie