Denník N

Kolíková okupuje ministerstvo a treba to riešiť, vraví Matovič. Sulík si mieni žiadať post predsedu parlamentu

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Sme pripravení na debatu o koaličnej zmluve, ako druhá najväčšia koaličná strana máme nárok na pozíciu predsedu parlamentu a tento nárok si budeme uplatňovať, vyhlásila SaS.

Predseda OĽaNO Igor Matovič v koncoročnom rozhovore pre televíziu TA3 opäť tvrdo kritizoval koaličnú SaS a ministerku spravodlivosti Máriu Kolíkovú (ex-Za ľudí, dnes klub SaS). Ťažkal si, že ho Sulíkova strana nepodržala, a tvrdil, že Kolíková v Prezidentskom paláci počas marcovej vládnej krízy dohadovala zostavenie úradníckeho kabinetu.

Vrátil sa aj k téme, ktorú už väčšina koaličných partnerov považovala za uzavretú. Chcel by doriešiť ďalšie pôsobenie Kolíkovej na ministerstve spravodlivosti. Matovič narušil nepísaný status quo a znovu vyhlásil, že na čele ministerstva má byť podľa koaličnej zmluvy nominant strany Za ľudí, aj keď tá má v parlamente už len štyroch poslancov.

Podľa predsedu OĽaNO je tento problém potrebné vyriešiť v „dohľadných mesiacoch“. Na televízny rozhovor, ktorý dal Matovič v pondelok, v utorok po otázkach Denníka N reagovala aj SaS.

Oproti doterajším postojom pritvrdila

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Boris Kollár

Hegerova vláda

Igor Matovič

Mária Kolíková

OĽaNO

Richard Sulík

SaS

Sme rodina

Za ľudí

Slovensko

Teraz najčítanejšie