Denník N

Euroligy: Tuchel ho nedal ani na lavičku. Lukaku jedným rozhovorom naštval Chelsea aj Inter

Romelu Lukaku a Thomas Tuchel. Ilustračné foto - TASR/AP
Romelu Lukaku a Thomas Tuchel. Ilustračné foto – TASR/AP

Dobrý deň,

na začiatok nového roka sa hralo „iba“ v Anglicku a Španielsku, súťaže v Taliansku, Nemecku a vo Francúzsku budú pokračovať cez týždeň. Aj v Premier League a La Lige sa však odohralo viacero mimoriadne zaujímavých zápasov, ktorým sa venujeme v najnovších Euroligách.

Dočítate sa v nich aj:

  • prečo v dôležitom zápase Chelsea chýbal Romelu Lukaku;
  • ako si Real doprial „deň dovolenky navyše“;
  • ako zvládla Barcelona zápas bez šestnástich hráčov,
  • krátke novinky z Talianska, Nemecka a Francúzska.

V Euroligách sa snažíme každý týždeň zhrnúť to najpodstatnejšie, čo sa cez víkend stalo v piatich špičkových ligách. Môžete ich dostávať aj ako newsletter.


Anglicko: „Kariérna samovražda“ Lukakua

Thomas Tuchel si takto prípravu na zápas s Liverpoolom nepredstavoval. Manažér Chelsea sa v dôležitom zápase, ktorý bol priamym súbojom o titul (alebo pri forme Manchestru City aspoň o druhé miesto), musel zaobísť bez belgického útočníka Romelua Lukakua.

Ten v priebehu týždňa bez vedomia klubu poskytol rozhovor pre Sky Italia a rozprával o tom, že po prestupe do Chelsea nie je spokojný. Tuchel preto vynechal Lukakua z nominácie na zápas.

Lukaku okrem iného hovoril aj o Tuchelovom systéme. Chelsea ho kúpila cez leto z Interu Miláno za 115 miliónov eur, ale Lukaku dal zatiaľ v trinástich ligových zápasoch päť gólov. Pribrzdilo ho zranenie aj pozitívny test na koronavírus. Po Vianociach odohral polčas proti Aston Ville, strelil gól a Tuchel hovoril o tom, aký je pre tím dôležitý.

Lukaku sa napriek tomu sťažoval, keďže v posledných týždňoch nemá miesto v základe isté. „Nie som zo súčasnej situácie šťastný, a to je prirodzené. Tréner sa rozhodol hrať s odlišným systémom, ale musím naďalej tvrdo pracovať a byť profesionálom,“ povedal.

Tuchel povedal, že medializovaný rozhovor znamenal pre tím „nechcené rozptýlenie“, ale Lukakua zatiaľ otvorene nekritizoval. „Samozrejme, nepáči sa nám to. Prináša to hluk, ktorý nepotrebujeme ktorý nám nepomáha,“ povedal.

Do zápasu s Liverpoolom preto Belgičan nezasiahol. Novinár Independentu Miguel Delaney na Twitteri napísal, že podľa jeho zdrojov Tuchela ostatní hráči podporujú.

Lukaku dokonca rozprával aj o odchode z Interu. „Myslím si, že všetko, čo sa stalo, sa takto stať nemalo. To, ako som odišiel z Interu, ako som komunikoval s fanúšikmi. Trápi ma to,“ povedal. „Teraz je správne o tom rozprávať, lebo vždy som hovoril, že mám Inter vo svojom srdci a raz sa tam ako hráč vrátim, naozaj v to dúfam.“

Taliansky novinár Giovanni Capuano Lukakuove vyhlásenia opísal ako „kariérnu samovraždu“, lebo

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Euroligy

Futbal

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie