Denník N

Dvanásť najkrajších zimných túr v Tatrách, vo Fatrách aj v Malých Karpatoch

Kráľova skala vo Veľkej Fatre. Foto – Ľubomír Mäkký
Kráľova skala vo Veľkej Fatre. Foto – Ľubomír Mäkký

Aktuálne zimné prázdniny či dovolenky trávia mnohí na horách. Vybrali sme pre vás dvanásť tipov na pekné zimné túry v často navštevovaných pohoriach. 

Text vznikol v spolupráci s Hiking.sk, ktorý môžete sledovať aj na Instagrame Facebooku.

Či už je sneh, alebo nečakané zimné oteplenie, oplatí sa vybehnúť do hôr. V tomto prehľade nájdete po tri tipy z Vysokých a zo Západných Tatier (dostupné aj v čase zimnej uzávery), z Nízkych Tatier aj z Malých Karpát, dva tipy z Veľkej Fatry a jeden z Malej Fatry. Vybrali sme krásne výhľadové vrcholy, zaujímavé rokliny aj rozhľadne či útulne na horskom hrebeni. Pred návštevou útulne či horskej chaty odporúčame pozrieť si aktuálne protipandemické opatrenia.

Pri každej túre sú údaje o prevýšení, dĺžke túry a trasa v turistickej mape. Uviedli sme, ktoré túry považujeme za vhodné pre deti, no ak sú deti trénované, môžete ich vziať aj na ďalšie z nich.

V zime s deťmi však obzvlášť treba myslieť na dobrú turistickú výbavu a na to, že na snehu či ľade môžu byť rizikové aj miesta, ktoré sú v lete bez problémov.


Tatry

Výhľad z Babiek na Západné Tatry. Foto – Soňa Mäkká

Babky

Babky v Západných Tatrách sú jedným z mála vrcholov, na ktorý môžete vyjsť aj počas tatranskej zimnej sezónnej uzávery. Celý okruh poskytuje nádherné výhľady.

Začiatok je v lokalite

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Turistika a outdoor

Slovensko, Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie