Denník N

Vynikajúco zareagovala. Expert vysvetľuje, prečo Vlhová najlepšie zvládla rozbitú trať

Petra Vlhová s korunkou Snehovej kráľovnej. Foto - TASR/AP
Petra Vlhová s korunkou Snehovej kráľovnej. Foto – TASR/AP

Dobrý deň,

Svetový pohár dnes pokračoval najdlhším a zrejme najnáročnejším slalomom v sezóne. V Záhrebe bolo mimoriadne teplo, fúkal silný vietor a na svahu bolo množstvo lístia.

Petra Vlhová sa však s náročnými podmienkami vyrovnala vynikajúco a po najrýchlejšom prvom kole zvíťazila aj v súčte oboch jázd. V tejto sezóne si tak pripísala už štvrté slalomové víťazstvo a potvrdila, že v tejto disciplíne je momentálne najlepšia na svete.

Zároveň sa stala prvou lyžiarkou v histórii, ktorá v Záhrebe triumfovala trikrát po sebe.

„Bojovala som zo všetkých síl a nakoniec to stačilo na víťazstvo. Som veľmi šťastná,“ povedala Vlhová po dojazde pre JOJ Šport.

Ako vysvetlil expert Dominik Kárník, slovenská pretekárka mala aj trochu šťastia, že v úvodnom kole štartovala ako prvá. V dnešnom Vlhová newslettri sa podelil aj o svoje vlastné spomienky na podmienky v Chorvátsku.

Vlhová newsletter je článok, ktorý prinášame po každom štarte Petry Vlhovej a v ktorom zhŕňame aktuálne dianie. Celý vám ho môžeme posielať e-mailom, stačí sa prihlásiť na odber.


„Petra opäť ukázala, že je absolútnou extratriedou,“ hovorí pre Denník N komentátor Eurosportu Dominik Kárník, ktorý je zároveň bývalým lyžiarom a v súčasnosti trénerom.

Kárník vyzdvihol spôsob, ako Slovenka zvládla náročný úvod druhého kola, v ktorom malo veľké problémy viacero pretekárok.

„Rovnako ako 90 percent zvyšných pretekárok ani ona sa nevyhla chybe. Dokázala však vynikajúco zareagovať tým

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Lyžovanie

Petra Vlhová

Vlhová newsletter

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie