Denník N

Fico po návrate z dovolenky do karantény nemusí, výnimku má vďaka diplomatickému pasu

Robert Fico na videu nakrútenom v interiéri jordánskeho hotela. Reprofoto - N
Robert Fico na videu nakrútenom v interiéri jordánskeho hotela. Reprofoto – N

Predseda Smeru označil novinárku, ktorá sa ho pýtala na návrat z dovolenky, za trápnu hus.

Predseda Smeru Robert Fico v stredu 5. januára zorganizoval v prešovskom krajskom sídle svojej strany tlačovú konferenciu, na ktorej kritizoval návrh obrannej zmluvy medzi Slovenskom a Spojenými štátmi.

Pred novinármi vystúpil po návrate z dovolenky v Jordánsku, kde ho videl aj čitateľ Denníka N. Nie je zrejmé, v ktorý deň sa Fico z dovolenky vrátil, podľa svojich videí bol v zahraničí ešte deň pred Silvestrom.

Predseda Smeru o sebe hovorí, že nie je zaočkovaný proti covidu-19. Všetci neočkovaní vrátane tých, ktorí covid prekonali, musia podľa aktuálne platnej vyhlášky po návrate na Slovensko nastúpiť do karantény. Tú môžu pri bezpríznakovom priebehu ukončiť na desiaty deň po návrate, karanténa sa dá skrátiť aj negatívnym výsledkom PCR testu, ktorý si dá človek urobiť najskôr na piaty deň po návrate.

Asi ťažko by sa Ficovi podarilo dodržať tieto pravidlá, ísť na test, počkať si na jeho výsledok a už 5. januára na poludnie usporiadať tlačovku. No aj tak pravidlá návratu neporušil. Podľa vyhlášky hlavného hygienika majú totiž výnimku z karantény aj držitelia diplomatických pasov, čiže aj poslanci parlamentu, a to bez ohľadu na účel ich cesty.

Fico novinárke: Vyzeráte ako hus

Fica sa na okolnosti jeho návratu pýtala na tlačovej konferencii v Prešove redaktorka televízie Markíza. Reagoval podráždene.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Koronavírus

    Očkovanie proti koronavírusu

    Robert Fico

    Smer

    Slovensko

    Teraz najčítanejšie