Denník N

V izbe má chrobáky. Djoković trávi pravoslávne Vianoce v neslávne známom hoteli

Pred hotelom sa zišli priaznivci Djokovića aj aktivisti za práva utečencov. Foto – TASR/AP
Pred hotelom sa zišli priaznivci Djokovića aj aktivisti za práva utečencov. Foto – TASR/AP

Nestáva sa často, aby na jednom mieste protestovali aktivisti za práva utečencov a odporcovia vakcín. Presne to sa však deje pred hotelom Park na severnom predmestí Melbourne, kam po zrušení austrálskych víz previezli srbského tenistu Novaka Djokovića.

Z kauzy okolo Novaka Djokovića sa stala jedna z hlavných tém posledných dní nielen vo svete športu. Za posledný deň prerástla do diplomatického konfliktu, keď si srbská vláda predvolala austrálskeho veľvyslanca.

Srbský minister zahraničných vecí Nemanja Starović od Austrálie žiada, aby Djokovićovi zabezpečila „ubytovanie hodné najlepšieho športovca sveta“. Austrálski ministri mu odkazujú, že ak chce, môže Djoković kedykoľvek odísť.

V tomto texte sumarizujeme, čo sme sa o prípade svetovej tenisovej jednotky dozvedeli za posledných 24 hodín. Špeciálne sa venujeme hotelu Park, v ktorom sú okrem Djokovića aj desiatky žiadateľov o azyl.

Srbský tenista v hoteli, ktorý austrálske médiá nazývajú „neslávnym“, trávi aj pravoslávne Vianoce. Zostane v ňom zrejme do pondelka, keď má súd rozhodnúť o tom, či si zahrá na Australian Open, alebo ho z krajiny definitívne vyhostia.

Jedlo, ktoré by „nezjedli ani zvieratá“

Novinár Saša Ozmo, ktorý má so svetovou jednotkou blízky vzťah, vo štvrtok informoval o tom, že Djoković požiadal o presun do prenajatého apartmánu, ale žiadosť mu zamietli. V jeho súčasnej izbe sú podľa tenistu „nejaké chrobáky“.

Pre Djokovića, ktorý si zarobil len tenisom (nepočítame reklamné aktivity) takmer 155 miliónov amerických dolárov, musia byť tamojšie podmienky šokom, no v hoteli Park nie sú chrobáky ničím nezvyčajným. Už vyše roka totiž

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Australian Open

Novak Djoković

Tenis

Šport a pohyb, Svet

Teraz najčítanejšie