Denník N

Lojálni, očkovaní, roztrpčení

Online stream z divadla z apríla 2021. Foto N - Vladimír Šimíček
Online stream z divadla z apríla 2021. Foto N – Vladimír Šimíček

Natierať jedným chlieb s maslom a druhým ho iba ukazovať za sklom nie je fér.

Autor je dramatik

Mytologické Sirény, od hlavy po pás ženy a od pása nadol vtáky, svojím spevom prinášali námorníkom záhubu. Archaicky sa volali ochechule.

Som jeden z tých, čo sa dali v prvom možnom termíne najprv raz, potom druhý raz a nakoniec aj tretí raz očkovať proti covidu. A bez problémov pôjdem aj štvrtý či piaty raz. Robil som to nielen kvôli sebe, ale bol som lojálny aj voči ostatným na uliciach, ktorých som nenakazil. A najmä som bol lojálny k lekárom, nielen ako ich bývalý kolega. So mnou státisíce ďalších ľudí na Slovensku. Moja lojalita sa však postupne menila na roztrpčenie, keď som videl, ako zovretie pandemických opatrení povoľuje a život sa aspoň trochu vracia k normálu, okrem môjho. Všetci sú si rovní, ale niektorí sú si rovnejší, napísal klasik.

Očakával som, že ako minimálne ocenenie zdravého rozumu očkovaných sa pre nich bude môcť pred Vianocami konať aspoň zopár kultúrnych akcií, že napríklad s Kalim oslávim tridsať rokov jeho vydavateľstva, pokrstím román, urobím premiéru monodrámy a navštívim kolegov v iných divadlách, pôjdem do galérie. Ale ako jadrne napísala na webe jedna fajn umelkyňa: Oj***li nás.

Všetkých nie.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Kultúra v karanténe

Komentáre, Kultúra

Teraz najčítanejšie