Denník N

Mami, zachráň ma, v telke sa bozkávajú dve ženy

Reprofoto - RTVS
Reprofoto – RTVS

Nazývať to, že sa dve ženy bozkávajú, karikatúrou a vulgárnosťou, je nevkusné.

Katolícky biskup Jozef Haľko sa zahral na televízneho recenzenta. S ovládačom v ruke vo svojom videopríspevku na Facebooku (príspevok sa už nedá vidieť ani zdieľať) zhodnotil seriál RTVS Priznanie, v ktorom sa okrem iného objavuje aj lesbický vzťah. Diváci a diváčky odchovaní a odchované na Netflixe, HBO, ale aj na BBC či ďalších verejnoprávnych kanáloch by si povedali – konečne.

Konečne ukazujeme život, lásku a jej prejavy v ich rozmanitosti. A to nie je žiadna propaganda, ako by sa snažil vo svojom hodnotení podsúvať biskup Haľko, ktorý ešte nezabudol pripnúť prívlastok marxistická, čo ho len usvedčilo z toho, že realitu nedeformujú tvorcovia seriálu, ale on.

Biskup Haľko považuje to, že je niekto homosexuál, za „problém“, pričom problémom je len to, aké problémy gejom, lesbám a ďalším sexuálnym menšinám robia svojou bigotnosťou ľudia ako on. Okrem toho sa ešte zamýšľa aj nad tým, že lesbická hrdinka bola vykreslená ako sympatická osoba. Nuž, aké „osviežujúce odhalenie“ – aj lesba môže byť sympatická. Aj keď podľa biskupa Haľka určite len preto, lebo tvorcovia to tak asi zámerne vymysleli. Lebo inak sú lesby hrozné harpye. Všetky. Do jednej.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Komentáre

Teraz najčítanejšie