Denník N

Norbert Bödör bol doma len pár hodín, opäť mu hrozí väzba

Norbert Bödör. Foto N - Tomáš Benedikovič
Norbert Bödör. Foto N – Tomáš Benedikovič

Vo štvrtok ho po roku a pol prepustil z väzby na slobodu Najvyšší súd, najnovšie mu zase hrozí väzenie pre kauzu Valčeky. Údajne podplácal policajtov, aby neriešili príbuzného exministra hospodárstva Petra Žigu.

„Som rád, že idem domov,“ povedal pre televíziu Joj zjavne vychudnutý Norbert Bödör vo štvrtok krátko po tom, ako ho prepustili po roku a pol z väzby. Teraz mu hrozí, že sa do väzobnej cely vráti. Prokurátor špeciálnej prokuratúry podal v sobotu návrh na jeho opätovné väzobné stíhanie. Informovala o tom Markíza.

Sudca pre prípravné konanie ŠTS začne o väzbe Norberta Bödöra rozhodovať v nedeľu o 9.00 hod. Na vtedy je naplánovaný výsluch obvineného.

O prepustení Bödöra vo štvrtok rozhodol Najvyšší súd, reagoval tak na rozhodnutie ústavných sudcov z polovice decembra, ktorým konštatovali porušenie oligarchových práv.

Bödöra nezadržali hneď po prepustení pri bránach ilavskej väznice, polícia ho nechala prísť domov, kam si po neho po niekoľkých hodinách prišla.

Nitriansky oligarcha blízky Smeru čelí obžalobe v kauze Dobytkár aj Očistec. Tentoraz mu hrozí väzba pre obvinenie, že dal úplatok 50-tisíc eur

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Bödörovci

Slovensko

Teraz najčítanejšie