Denník N

Prišla bez očakávaní, nakoniec bola spokojná. Pád najlepšej zjazdárky Vlhovú nerozhodil

Petra Vlhová na trati zjazdu v Zauchensee. Foto - TASR/AP
Petra Vlhová na trati zjazdu v Zauchensee. Foto – TASR/AP

Dobrý deň,

Petra Vlhová má za sebou tohtosezónnu premiéru v rýchlostných disciplínach: v rakúskom Zauchensee obsadila v zjazde 26. miesto so stratou 2,27 sekundy na víťaznú Laru Gutovú-Behramiovú.

Na preteky však Vlhová prišla bez akéhokoľvek tlaku a boli pre ňu najmä testom pred olympiádou v Pekingu. „Pre mňa to bolo ako tréning,“ povedala v cieli pre RTVS.

Zjazd v Zauchensee nedokončila víťazka všetkých troch predošlých zjazdov Sofia Goggiová, ktorá po páde prišla o dôležité body v súboji o veľký krištáľový glóbus.

Mikaela Shiffrinová preteky vynechala.

Vlhová newsletter je článok, ktorý prinášame po každom štarte Petry Vlhovej a zhŕňame v ňom aktuálne dianie. Celý vám ho môžeme posielať e-mailom, stačí sa prihlásiť na odber.


Petra Vlhová štartovala s číslom 6 a na trať sa dostala po tom, ako líderka hodnotenia zjazdu Sofia Goggiová spadla a preteky boli na chvíľu prerušené.

V rozhovore pre RTVS však Vlhová hovorila, že tento moment ju nerozhodil: „Bola som v pohode, vyzula som sa z lyží a čakala som. Iba som sa spýtala, či je Goggiová v poriadku, a povedali mi, že áno, za čo som bola rada. Pre mňa to bolo ako tréning,“ hovorila Vlhová.

Na to, že to bol Vlhovej prvý zjazd v sezóne,

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Petra Vlhová

Vlhová newsletter

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie