Denník N

Predseda Smeru nie je bezdomovec ani po ňom nepátra polícia. Nemuseli ho predvádzať, kritizuje prokurátor

Na snímke predseda opozičného Smeru-SD Robert Fico opúšťa policajnú stanicu po predvedení na základe dožiadania orgánu činného v trestnom konaní (OČTK) v Bratislave 16. decembra 2021. Foto - TASR/Jaroslav Novák
Na snímke predseda opozičného Smeru-SD Robert Fico opúšťa policajnú stanicu po predvedení na základe dožiadania orgánu činného v trestnom konaní (OČTK) v Bratislave 16. decembra 2021. Foto – TASR/Jaroslav Novák

Bratislavská polícia obvinila predsedu Smeru Roberta Fica 16. decembra. Stalo sa tak po tom, ako ho z protestu ohláseného Smerom počas núdzového stavu predviedli na policajnú stanicu. Prokurátor spochybnil obvinenie aj spôsob, ako k nemu došlo.

Na to, aby poslanca a predsedu Smeru Roberta Fica v polovici decembra obvinili z podnecovania, ho nemuseli predvádzať na policajnú stanicu. Nie je osobou v pátraní ani bezdomovcom, polícia poznala adresu jeho trvalého bydliska a verejne je známe aj jeho pracovisko.

Nad krokmi polície, ktorá 16. decembra odviedla Fica z protestu ohláseného Smerom počas zákazu vychádzania, sa pozastavil prokurátor bratislavskej krajskej prokuratúry Patrik Hujsa. Urobil to v uznesení, ktorým začiatkom roka obvinenie predsedovi Smeru zrušil. Denník N ho získal na základe infožiadosti.

Prokurátor skonštatoval, že Ficovo obvinenie je neopodstatnené, a prikázal bratislavskej polícii, aby vo veci konala a znovu rozhodla. Jej hovorca Michal Szeiff potvrdil, že „v tejto veci ešte rozhodnuté nebolo“.

Mali ho riadne predvolať

Prokurátor

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Robert Fico

Slovensko

Teraz najčítanejšie