Denník N

Aký bude turnaj bez Djokovića a prečo sa hovorí o Murraym? Otázky a odpovede pred Australian Open

Novak Djoković po prehratej výmene na Australian Open. Foto - TASR/AP
Novak Djoković po prehratej výmene na Australian Open. Foto – TASR/AP

Jednou z hlavných tém posledných dní sú zrušené víza nezaočkovaného Novaka Djokovića, ktorý v nedeľu neuspel s odvolaním sa na súde a definitívne musí opustiť Austráliu. Toto rozhodnutie rozdeľuje verejnosť na dva tábory, no z tenisového hľadiska pred Australian Open prináša nečakanú zápletku.

Djoković by bol na turnaji najväčším favoritom a mohol získať 21. grandslamový titul, čím by v historických štatistikách predbehol Rafaela Nadala a Rogera Federera. Takto sa naskytá rovnaká príležitosť iba Nadalovi, čerstvému víťazovi prípravného turnaja v Melbourne. Má však reálnu šancu zvíťaziť? A kto vyhrá medzi ženami?

V tomto texte odpovedáme na dvanásť najzaujímavejších otázok pred štartom úvodného grandslamu sezóny.

Dočítate sa:

  • prečo sa opäť hovorí o Andym Murraym;
  • ako pred turnajom zaskočila tenisovú verejnosť Emma Raducanu;
  • prečo majú pred Australian Open slovenskí fanúšikovia dôvod na optimizmus;
  • ktorí hráči a hráčky sa na turnaji nepredstavia.

Čo sa stane so žrebom po Djokovićovej deportácii?

Žreb Australian Open sa uskutočnil vo štvrtok, teda ešte v čase, keď o Djokovićových vízach nebolo rozhodnuté. Organizátori ho preto zaradili do pavúka. Po rozhodnutí o Srbovej deportácii sa zásadné zmeny v pavúku nerobili – nasadenú jednotku jednoducho nahradil držiteľ voľnej karty lucky loser.

Djoković mal hrať proti svojmu krajanovi Miomirovi Kecmanovićovi, ktorý teraz nastúpi proti 150. hráčovi sveta Salvatorovi Carusovi. 29-ročný Talian bude hrať de facto ako najvyššie nasadený hráč na turnaji.

V praxi to znamená, že jeden zo štvorice Kecmanović, Caruso, Tommy Paul a Michail Kukuškin sa predstaví v treťom kole a na odmene zarobí najmenej

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Australian Open

Tenis

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie