Denník N

Čech robil bodygarda Jacksonovi, Schwarzeneggerovi, Madonne, Tine Turner, Gottovi aj Bílej, teraz hovorí, aké to bolo

Arnold Schwarzenegger a Roman Anton ako jeho osobný strážca počas plavby na Vltave. Foto - archív R. A.
Arnold Schwarzenegger a Roman Anton ako jeho osobný strážca počas plavby na Vltave. Foto – archív R. A.

Roman Anton viac ako 10 rokov strážil svetové celebrity aj českých rýchlokvasených podnikateľov z 90. rokov. Zažil prestrelku, prácu v sfanatizovaných davoch aj vystrájanie antiglobalistov. Teraz o tom napísal knihu Spoveď bodygarda.

Revolúcia v roku 1989 vás zastihla ako dvadsiatnika so skúsenosťami z armády a bojových športov. Chceli ste nastúpiť k policajným kukláčom. Prečo ste sa stali bodygardom v súkromnej sfére?

S bojovými umeniami, konkrétne s aikidom, som začal v šestnástich rokoch. Keď som nastúpil do armády, mal som už k dispozícii aj stálu posilňovňu. Drina na vlastnom tele ma začala baviť. Pridal som ďalšie bojové umenia, prešiel som bojovými výcvikmi, a tak som po odchode z armády túžil nastúpiť k novej demokratickej polícii.

Policajtom bol aj môj nevlastný otec, lákala ma URNA, čiže Útvar rýchleho nasadenia. Lenže kým som to papierovo vybavil a kým ma zavolali na prijímacie pohovory, prišla mi ponuka na osobného strážcu od podnikateľa, ktorý si šiel cez celú republiku prevziať obrovskú finančnú hotovosť. Bolo to dobre zaplatené, tak som to vzal.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Rozhovory

Kultúra, Slovensko, Svet

Teraz najčítanejšie