Denník N

Väzbou nemožno naprávať iné pochybenia, pripomenul prokuratúre sudca, ktorý nevzal Bödöra do väzby

Foto - TASR
Foto – TASR

Sudca Špecializovaného trestného súdu Marián Mačura vytkol polícii a prokuratúre aj prieťahy v konaní, v ktorom žiadali pre Norberta Bödöra väzbu.

Väzba v jednej trestnej veci nemôže naprávať pochybenia v inej trestnej veci. Myslí si to sudca Špecializovaného trestného súdu Marián Mačura, ktorý aj z tohto dôvodu v nedeľu nevyhovel návrhu prokurátora a nezobral obvineného Norberta Bödöra do väzby.

V rozhodnutí sudca pripomenul, že nerozhodoval o vine či nevine obvineného. Dôvodnosť trestného stíhania Bödöra, ktorý mal blízke kontakty s predsedom Smeru Robertom Ficom, nespochybnil.

Nitriansky oligarcha, ktorého sa Fico opakovane zastáva a kritizuje jeho stíhanie, sa mal do väzby vrátiť len tri dni po tom, ako z nej po devätnástich mesiacoch vyšiel. Dôvodom je údajne jeho obvinenie z korupcie spred piatich rokov.

Bödör je podozrivý, že podplácal policajných funkcionárov, aby v roku 2016 neriešili príbuzného vtedajšieho ministra hospodárstva, nominanta Smeru Petra Žigu (dnes poslanec za Hlas). Štefana Žigu vyšetrovali v kauze Valčeky, kde išlo o rozsiahly karuselový podvod. Bödör údajne dal úplatok 50-tisíc eur za to, aby ho polícia neriešila.

Sudca: Lehota už dávno uplynula

Nitriansky oligarcha

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Bödörovci

Slovensko

Teraz najčítanejšie