Denník N

Je to komplot a sprisahanie, hovorí o obvinení zo zneužívania vedúci tábora Chachaland, vinu odmieta

Roman Paulíny. Foto N - Tomáš Benedikovič
Roman Paulíny. Foto N – Tomáš Benedikovič

Takmer po troch rokoch od zverejnenia prvého textu, v ktorom Katarína Danová opísala, ako ju zneužíval vedúci tábora, sa začal súd s Romanom Paulínym.

Vinu odmieta a za obvinením zo zneužívania vtedy 14-ročného dievčaťa vidí komplot a sprisahanie ľudí, ktorí sa usilovali o zrušenie tábora. Ten svoju činnosť ukončil v roku 2019.

„Ja osobne si myslím, že je to komplot proti Chachalandu. Pili sme krv mnohým ľuďom. Ako napísal jeden z aktérov tohto spriahania, konečne sme tomu táboru zoťali hlavu,“ tvrdil Paulíny na súde. „Preto si myslím, že sa Katka dostala do spoločnosti ľudí, ktorí sa rozhodli tábor zrušiť. Poznám všetkých, ktorí za ňu vypovedajú, a sú to bývalí vedúci tábora, ktorí majú všetci niečo za ušami.“ V minulosti tvrdil, že Danová sa chce obvinením iba zviditeľniť ako spisovateľka.

Svoju nevinu Paulíny stavia aj na tom, že v tábore mali vedúci toľko práce, že nemali energiu na sex. „Ak mal niekto pocit, že v tábore sa dalo, s prepáčením, sexovať, tak sa to nedalo už z fyziologických dôvodov. Jednoducho sme boli tak strašne unavení a tak sme na to nemali čas, že ja som tam nemal sex ani s vlastnou manželkou. Je nezmysel, aby niečo také v tábore bolo,“ povedal Paulíny počas vypočúvania.

Tábor Chachaland Paulíny

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Sexuálne zneužívanie

Slovensko

Teraz najčítanejšie