Denník N

Komplot v Chachalande

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Roman Paulíny nie je prvý ani posledný z tých, čo čelili obvineniam zo zneužívania snahou urobiť z poškodenej nedôveryhodnú klamárku a zo seba obeť sprisahania.

Prvý deň súdneho pojednávania s Romanom Paulínym, obžalovaným zo zneužívania vtedy 13-ročnej Kataríny Danovej v detskom tábore Chachaland aj na iných miestach v rokoch 2004 až 2005, priniesol okrem popretia viny aj jeho vyjadrenie, že ide o komplot proti táboru, čo založil a dlhé roky viedol. Danová sa vraj dostala do spoločnosti ľudí, ktorí sa rozhodli tábor zrušiť.

V roku 2019 k tomu aj došlo. Treba povedať, že konečne, lebo už len fotky hier z tábora, na ktorých si tínedžeri vzájomne zlízavali džem z tela alebo naň odtláčali narúžované pery, mali rozblikať hneď niekoľko kontroliek a vyvolať závažné otázky. Napríklad o tom, čo za atmosféra bola v tábore, kto takéto hry vymýšľal a schvaľoval, ako sa asi pri týchto hrách cítili deti v citlivej fáze vývoja a uvedomovania si vlastného tela a jeho prejavov.

To len na dokreslenie pomerov v tábore, ktoré boli podľa Paulínyho také vyčerpávajúce, že nemal ani len pomyslenie na sex, dokonca ani nie s vlastnou manželkou. A už teda vôbec nie so štrnásťročnou dievčinou. Čo na tom, že Danová predtým vypovedala, že k tomu dochádzalo aj na iných miestach, a sú svedkovia, že Paulíny sa „vzťahom“ s 13-ročným dievčaťom vychvaľoval aj pred známymi, a to slovami, ktoré nie z prudérnosti, ale z elementárnej slušnosti pri komunikácii o dieťati nehodno citovať.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Sexuálne zneužívanie

Komentáre

Teraz najčítanejšie