Denník N

Počet prípadov skokovo narástol, vidieť to najmä na severe. Očakávajú toľko nakazených, že ich nebude možné testovať

Za utorok pribudlo skokovo takmer 6200 pozitívnych. V Česku zaznamenali rekord celej pandémie.

Krivka nových prípadov sa zlomila. Za utorok skokovo narástol počet pozitívnych PCR testov o 6183. Pozitivita testov bola 34 percent, každý tretí test, ktorý sa v utorok urobil, bol pozitívny.

Skokovitý nárast sedemdňovej pozitivity testovania vidieť aj na grafe nižšie. Pozitivita antigénového testovania sa zatiaľ otáča pozvoľna. Mohlo by to byť spôsobené nižšou citlivosťou antigénových testov na nový variant.

Takmer 63 percent z nich nebolo zaočkovaných. Deň predtým pribudlo menej ako 4-tisíc prípadov. Doteraz však čísla nových prípadov výrazne nerástli. Variant omikron sa tak u nás presadzoval pomalšie ako napríklad v okolitých krajinách.

Najviac nových prípadov pribudlo v Žilinskom kraji, najmenej v Banskobystrickom. Rasty prípadov v Žilinskom kraji zaznamenali a vidia aj viac ľudí, ktorí sa prišli otestovať do MOM po kontakte s pozitívnym človekom alebo z dôvodu príznakov. Najvýraznejšie je to na severe Slovenska, najmä okresy Tvrdošín a Námestovo. Ide o rovnaké okresy, ktoré rástli medzi prvými v druhej a tretej vlne.

Posledný deň zaznamenali vo viacerých krajinách rekordy. V Česku za posledný

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Koronavírus

    Slovensko, Zdravie

    Teraz najčítanejšie