Denník N

Desať rokov po svadbe sa rozviedla s manželom. Odišli s ním aj všetci ich spoloční kamaráti

Ilustračné foto – Flickr.com
Ilustračné foto – Flickr.com

Bývalý manžel pripravil Karolínu o priateľov.

Karolína si do manželstva priniesla aj partiu dobrých priateľov a priateliek. S niektorými vyrastala, iných spoznala na štúdiu medicíny, partia sa rozšírila aj o ich partnerov či partnerky. „Bolo nás okolo desať- jedenásť, akési jadro tvorila pätica mojich naozaj blízkych ľudí,“ hovorí.

Ľudia z partie rýchlo medzi seba prijali i jej priateľa, neskôr manžela Rasťa. Veľa spolu chodili na turistiku, na lyžovačky, organizovali opekačky, záhradné párty, občas zašli do divadla, každoročne spolu absolvovali aspoň jeden folkový festival.

„Pre Rasťa bola toto prvá skutočná partia v živote. V detstve aj v puberte bol skôr outsider. Vyrastal na dedine len s mamou, o ktorej si za chrbtom rozprávali, že ktovie s kým Rasťa mala. Všetko sa pre neho zmenilo, až keď prišiel na vysokoškolský internát, medzi ľudí, ktorí o ňom nič nevedeli a posudzovali ho len na základe toho, aký bol a ako sa správal,“ hovorí Karolína.

Rasťo bol podľa nej kamarátsky, rýchlo vedel nájsť s ľuďmi spoločnú reč, mal dar sarkastického humoru, ale vedel aj pomôcť, keď bolo treba, a dotieravo sa nevypytoval na súkromné záležitosti. „To je podľa mňa veľmi dobrá charakteristika človeka, ktorého by sme v dospelosti chceli mať za priateľa,“ myslí si Karolína.

Keď Rasťa zoznámila so svojimi priateľmi

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Rodina a vzťahy

Teraz najčítanejšie