Denník N

Robert Fico z neho robil martýra. Expolicajt Kučerka sa vyšetrovateľom priznal, pred súdom hovorí, že je nevinný

Marián Kučerka sa pred súdom snažil maskovať, keď ho novinári fotografovali. Foto N - Veronika Prušová
Marián Kučerka sa pred súdom snažil maskovať, keď ho novinári fotografovali. Foto N – Veronika Prušová

Nie je veľa ľudí, ktorí nie sú verejne známi, no predseda Smeru Robert Fico kvôli nim zvolá tlačovú besedu a verejne sa ich zastáva. Z vyšetrovateľa Mariána Kučerku robil mučeníka, na ktorého mali používať „gestapácke metódy“ prokurátori špeciálnej prokuratúry Ondrej Repa a Michal Šúrek.

Ficovi počas tlačovej besedy začiatkom decembra 2020 za chrbtom viseli dva kožené kabáty ako prirovnanie k príslušníkom hitlerovskej tajnej polície. „Najlepší dar, ktorý môžeme poslať doktorovi Šúrekovi a doktorovi Repovi, sú tieto gestapácke kabáty. To sú gestapácke metódy, to predsa nie je možné,“ tvrdil Fico dva dni po tom, ako Kučerku zadržali a obvinili v rámci akcie Judáš.

Predseda Smeru podal na oboch prokurátorov trestné oznámenie, ktoré polícia časom odmietla. Kučerka sa totiž neskôr priznal, že si nátlak vymyslel, Repovi so Šúrekom sa ospravedlnil. Fico aj to spochybňoval a tvrdil, že prokurátori expolicajtovi ospravedlnenie nadiktovali. Šéf Smeru hovoril o mučení obvinených, expolicajta sa však zastával už čoraz menej.

Svojské priznanie

Bývalý policajt Kučerka sa totiž medzičasom priznal a začal s políciou spolupracovať.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Bödörovci

Ľudovít Makó

Robert Fico

Smer

Slovensko

Teraz najčítanejšie