Denník N

Ja som iná. Vlhová si nevybrala oddych a pred olympiádou získala nové sebavedomie

Petra Vlhová v prvom kole obrovského slalomu v Kronplatzi. Foto - TASR/AP
Petra Vlhová v prvom kole obrovského slalomu v Kronplatzi. Foto – TASR/AP

Dobrý deň,

Petra Vlhová sa na olympijské hry v Pekingu naladila druhým miestom v obrovskom slalome v talianskom Kronplatzi. V tomto stredisku doteraz nikdy nebola na pódiu, najlepšie skončila štvrtá pred troma rokmi a vlani bola až 12.

Vlhová vyrovnala svoj najlepší tohtosezónny výsledok v obrovskom slalome, no siahala aj na víťazstvo. Po víťaznom prvom kole však v súčte jázd stratila 15 stotín sekundy na Švédku Saru Hectorovú.

„Myslím si, že mi to dodá trošku sebavedomia,“ vravela po pretekoch pre JOJ Šport. Práve v obrovskom slalome ju 7. februára čaká na olympiáde v Pekingu prvý štart. Vlhová dovtedy už vo Svetovom pohári nebude pretekať a 30. januára ju čaká presun do Číny.

Slovenka sa v celkovom poradí Svetového pohára výrazne priblížila k Mikaele Shiffrinovej, na ktorú teraz stráca iba 17 bodov. Ak by v Kronplatzi zvíťazila, dokonca by sa dostala aj pred ňu.

Vlhová newsletter je článok, ktorý prinášame po každom štarte Petry Vlhovej a zhŕňame v ňom aktuálne dianie. Celý vám ho môžeme posielať e-mailom, stačí sa prihlásiť na odber.


Základom úspechu pre Vlhovú bolo

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Petra Vlhová

Vlhová newsletter

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie