Denník N

Focus: Smer je druhý a od Hlasu ho delí už len percento a pol. Za napätie na východe viní viac ľudí USA a NATO ako Rusko

Agentúra sa okrem preferencií pýtala aj na to, kto nesie väčšiu zodpovednosť za napätie na východe. 44 percent ľudí označilo USA a NATO, Rusko viní 35 percent respondentov.

Koncom januára by parlamentné voľby vyhrala strana Hlas expremiéra Petra Pellegriniho, ktorú by volilo necelých 18 percent voličov. Na druhom mieste je Pellegriniho opozičný konkurent, Smer Roberta Fica, s podporou 16,3 percenta voličov.

Ako ukázal najnovší prieskum agentúry Focus pre reláciu Na telo s Michalom Kovačičom televízie Markíza, Ficova strana stiahla náskok Hlasu už len jeden a pol percentuálneho bodu. Ešte v novembri bol rozdiel medzi Hlasom a Smerom vo Focuse štyri percentá.

Až s odstupom za dvomi opozičnými stranami nasleduje koaličná SaS, ktorá by dostala približne 11 percent hlasov. Nasleduje mimoparlamentné Progresívne Slovensko s vyše ôsmimi percentami, hnutie OĽaNO s podporou 8 percent voličov a hnutie Republika so 7,8 percenta.

Do parlamentu by sa podľa sondáže Focusu dostalo

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Prieskumy preferencií

Slovensko

Teraz najčítanejšie