Denník N

Otec nás bije a hádže o zem, zdôverili sa deti v škole, Hatráková však na polícii vylúčila týranie

Zdroj - Facebook Kataríny Hatrákovej
Zdroj – Facebook Kataríny Hatrákovej

Poslankyňa Katarína Hatráková (OĽaNO) sa bude vo štvrtok v Národnej rade opäť uchádzať o funkciu komisárky pre deti, ktorú doteraz zastávala Viera Tomanová. Opakovane sa pritom verejne aj v praxi zastáva násilných rodičov.

Keď koncom minulého roka v Národnej rade poslanci takmer zvolili za komisárku Katarínu Hatrákovú (OĽaNO), ozvalo sa Denníku N niekoľko ľudí, ktorí s ňou mali zlú skúsenosť v období, keď poslankyňa OĽaNO pracovala predovšetkým ako terapeutka. Pochybujú o tom, že vždy prihliada na najlepší záujem dieťaťa, a teda že je vhodná viesť úrad komisárky pre deti.

Tento text prináša tri príbehy, do ktorých Katarína Hatráková vstúpila ako terapeutka alebo poslankyňa. V dvoch prípadoch týrané ženy odrádzala od toho, aby sa obrátili na súd, a navrhovala im terapie a uzatváranie dohôd s násilníkmi. V jednom prípade svojou výpoveďou na polícii spochybnila tvrdenia dvoch žiačok základnej školy, ktoré sa školskej psychologičke zverili s tým, že ich otec týra. Deti vystupujú v každom z troch príbehov.

O novej komisárke bude Národná rada hlasovať vo štvrtok popoludní.

1. Bité školáčky

Triedna učiteľka si pred rokom všimla, že jej žiačka sa začína správať autoritatívne, trestá iné deti v triede a občas to vyústi až do šikany spolužiačok. Požiadala preto školskú psychologičku, aby sa s touto žiačkou prvého stupňa porozprávala a zistila, prečo sa jej správanie mení.

Dievča sa psychologičke zdôverilo, že otec ju aj jej sestru často bije, trhá nimi, ťahá ich za vlasy a hádže o zem či o posteľ. Obe dievčatá boli žiačkami prvého stupňa základnej školy. Otec údajne ubližoval aj ich mame, dokonca videli, ako jej tiekla krv

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Slovensko

Teraz najčítanejšie