Denník N

Aj vy môžete pomôcť, aby sme lepšie rozumeli svojej krajine

Magyar verzió itt

Podporte spustenie maďarskej verzie Denníka N

Státisíce ľudí na juhu Slovenska majú často pocit, že sa na nich v ich vlastnej krajine pozerajú ako na cudzincov. Vidieť to všade: vo voľbách, v očkovaní, vo fungovaní komunít, v životnej úrovni ľudí.

Aj keď rozpoltenosť nevedie k otvoreným konfliktom, prináša dlhodobú eróziu, znižuje kvalitu života a zvyšuje nerovnosť.

Maďari na Slovensku môžu mať právom pocit, že ich dostatočne nepočuť, nevidieť a hlavne že im ich slovenskí spoluobčania nerozumejú. Môžu mať pocit, že ich zastúpenie v parlamente, vo vláde a vo verejnej diskusii všeobecne je len veľmi slabé.

Môžeme to zmeniť, ak začneme medzi sebou komunikovať ako normálni ľudia.

Podporte spustenie maďarskej verzie Denníka N 

Ak s tým súhlasíte a chcete o našich spoločných veciach vedieť viac, podporte nový projekt Denníka N, ktorý bude spájať slovenskú a maďarskú žurnalistiku na Slovensku. Zakladáme ho, aby sme mohli lepšie rozumieť svojej krajine a aby existujúce kultúrne alebo jazykové rozdiely nemuseli nutne predstavovať mentálnu rozpadnutosť celej spoločnosti. Ale zakladáme ho aj preto, aby v maďarskej komunite na Slovensku zaznievali kritické a sebavedomé hlasy, lebo to je v uzavretých spoločenstvách často problém.

Texty nového maďarského portálu budú písať skúsení autori a hodnotovo budú blízke súčasnému obsahu Denníka N. Najdôležitejšie texty uverejníme v slovenskom preklade aj v Denníku N a zároveň budeme niektoré články z N-ka prekladať do maďarčiny.

Veľkosť projektu však bude závisieť hlavne od vašej podpory, pretože chceme, aby rovnako ako Denník N, aj tento nový maďarský spravodajský web živili predovšetkým jeho čitatelia. Bez vašej podpory nemôžeme existovať – a nejde iba o peniaze. Predplatné je aj potvrdením záujmu: bez čitateľov a predplatiteľov to jednoducho nemá zmysel.

Chceme vytvoriť priestor na zabezpečenie stabilnej a kvalitnej žurnalistiky aj pre tých, ktorí čítajú radšej alebo výlučne v maďarčine.

Podporou tohto projektu pomôžete tvorbe obsahu, ktorý je nezávislý od autokratickej propagandy založenej na presadzovaní takzvanej neliberálnej demokracie, ale aj od vplyvu oligarchov a rôznych politických záujmových skupín, ktoré v posledných rokoch ovládli maďarskojazyčné médiá na Slovensku.

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Magyarul a Denník N-ben

Komentáre

Teraz najčítanejšie