Denník N

Ön is segíthet, hogy jobban megértsük Szlovákiát

Slovenskú verziu tohto textu nájdete tu.

Támogassa a Denník N magyar verzióját itt.

Dél-Szlovákiában emberek százezrei érzik gyakran úgy, hogy a saját szülőföldjükön idegenekként tekintenek rájuk. Láthatjuk ezt a választások során, az oltási folyamatban, a közösségek működésében, az életszínvonal alakulásában.

A megosztottság akkor is káros, ha nem okoz nyílt konfliktust, mivel hosszú távon lecsúszáshoz vezet, csökkenti az életminőséget és fokozza az egyenlőtlenségeket.

A szlovákiai magyarok joggal érezhetik, hogy nem hallani és nem látni őket eléggé, és főként, hogy a szlovákok nem értik őket. Alig van ugyanis képviseletük a parlamentben, a kormányban és egyáltalán a közbeszédben.

Akkor változtathatunk ezen, ha normális emberek módjára fogunk kommunikálni egymással.

Ha ezzel ön is egyetért, és szeretne többet tudni közös dolgainkról, támogassa a Denník N új magyar projektjét, amellyel összekötjük a szlovák és a magyar újságírást. Azért alapítjuk, hogy jobban érthessük az országot, ahol élünk, és hogy a fennálló kulturális vagy nyelvi különbségek ne vezessenek a társadalom mentális széteséséhez. A másik célunk, hogy a szlovákiai magyar közösségben teret kapjanak a kritikus és öntudatos hangok, amelyek hiánya a zárt közösségek gyakori problémája.

Az új magyar lap cikkeit tapasztalt szerzők fogják írni, értékrendjükben pedig közel fognak állni a Denník N-hez. A legfontosabb szövegek szlovák fordításban is megjelennek majd a Denník N-ben, ahogy magyarul is közöljük majd az N egyes szövegeit.

Az, hogy mekkora szerkesztőséget tudunk felállítani, főképp az önök támogatásától függ, mert azt akarjuk, hogy hasonlóan, ahogy ez a Denník N esetében is van, az új magyar lapot elsősorban az olvasói tartsák el. Az önök támogatása nélkül nem létezhetünk: és nem csak a pénzről van szó. Az előfizetéssel jelzik azt is, mekkora igény van arra, amit csinálunk: olvasók és előfizetők nélkül nincs értelme a munkánknak.

Azokhoz is el szeretnénk juttatni a stabil, minőségi újságírást, akik inkább vagy kizárólag magyarul olvasnak.

Ennek a projektnek a támogatásával segíti, hogy olyan tartalmat hozhassunk létre, amely független attól az autokratikus propagandától, amely az úgynevezett illiberális demokráciát építi, de az oligarcháktól és más politikai érdekcsoportoktól is, amelyek az utóbbi években megszállták a szlovákia magyar sajtót.

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Magyarul a Denník N-ben

Komentáre

Teraz najčítanejšie