Denník N

Možno by ste od SND čakali viac alebo Aká krajina, taký Rolling Stones

Jana Oľhová (Promotérka). Foto - Braňo Konečný
Jana Oľhová (Promotérka). Foto – Braňo Konečný

Kým prídu Stouni… je divadelno-hudobné predstavenie, pri ktorom môžete vytesniť pandémiu.

Nech je táto sezóna únikom z diania okolo, tak ako aj mikroskopom diania okolo, napísala do ročenky SND 2021/2022 šéfka Činohry Miriam Kičiňová. Jej veta dobre vystihuje prvú premiéru divadla po opätovnom otvorení kultúry.

Kým prídu Stouni… je viac odľahčené než analytické predstavenie. „Inteligentne optimistické, vtipné aj zároveň polemické a ktoré obsahuje hudbu,“ ako ho predstavujú tvorcovia. Zároveň nejde o džuboxový muzikál, kde sa scénky pravidelne striedajú s hudbou. Zaznie niekoľko piesní, dokonca ich hrá živá kapela. Nie však profesionálna, ale poskladaná z hercov.

Nebol to kompromis vynútený pandémiou, ale snaha dať čo najväčší priestor domácemu súboru SND. Odvážny zámer postaviť príbeh cez globálne známy popkultúrny fenomén. Cez rokenrol a jeho najväčšie ikony, ktoré tento rok oslavujú 60. výročie.

Hamlet bez Hamleta

„Vedeli sme, že ideme robiť postavy a charaktery pre konkrétnych ľudí. Je to trošku Hamlet bez Hamleta, taký cimrmanovský,“ vysvetľuje dramaturg Daniel Majling. Myslí tým, že hoci celý čas sa tu hovorí o skupine The Rolling Stones, ona je len symbolom, nie

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Divadlo a tanec

Kultúra

Teraz najčítanejšie