Denník N

Hovorí, že len mala problémy s počítačom a nikto ju neznásilnil. Šuaj Pcheng prehovorila a bolo to desivé

Šuaj Pcheng sa snažila vyvrátiť obavy o svoju bezpečnosť. FOTO - TASR/AP
Šuaj Pcheng sa snažila vyvrátiť obavy o svoju bezpečnosť. FOTO – TASR/AP

Po mesiacoch obáv o stav čínskej tenistky Šuaj Pcheng sme sa dočkali prvého rozhovoru pre nezávislé médium. Poskytla ho v Pekingu pre francúzsky L’Équipe, no aj tak sme sa nedozvedeli, ako sa skutočne má.

Celý rozhovor prebiehal v prítomnosti Wang Kchan z Čínskeho olympijského výboru. Opäť je na mieste vážne podozrenie, že nemohla odpovedať slobodne, rozhovor totiž prebehol za zvláštnych okolností. Tenistka si otázky vyžiadala vopred, nebolo možné klásť doplňujúce otázky a jej odpovede tlmočila Wang Kchan.

„Šuaj Pcheng v Pekingu prelomila mlčanie. Veľmi, veľmi znepokojivé,“ napísal na Twitter Patrick McEnroe, bývalý výborný tenista a brat legendy Johna McEnroea.

Pcheng druhého novembra 2021 na čínskej sociálnej sieti Weibo obvinila vysokopostaveného politika komunistickej strany Kao-li Čanga zo znásilnenia. „V to popoludnie som sa veľmi bála. Nečakala som, že to bude takto. Nesúhlasila som so sexom s tebou a preplakala som celé popoludnie,“ napísala v príspevku, ktorý čínske úrady do polhodiny od publikovania vymazali a neskôr dočasne zakázali vyhľadávať slovo „tenis“.

Dnes tenistka tvrdí, že nikdy nepovedala, že ju niekto napadol. Príspevok vraj „sama vymazala, lebo

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Tenis

Zimné olympijské hry

Šport a pohyb, Svet

Teraz najčítanejšie