Denník N

ZOH, 3. deň: Vlhová stuhla. Nechcela by som byť na jej mieste, hovorí Velez-Zuzulová

Foto - TASR/AP
Foto – TASR/AP

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Dobrý deň,

Petra Vlhová nevstúpila do olympiády ideálne – v obrovskom slalome skončila štrnásta, no už v stredu ju čaká slalom, kde je najväčšou favoritkou.

Nedarilo sa ani biatlonistkám – sestry Fialkové skončili až v piatej desiatke.

Hokejisti prehrali v tréningovom zápase s Nemeckom 3:5, rozhodcom bol asistent trénera Ján Lašák.

Olympijský súhrn prinášame po každom súťažnom dni. Posielame ho aj e-mailom vo forme newslettra a môžete si ho vypočuť aj ako podcast na kanáli Športové podcasty.


1. Vlhová štrnásta

Od začiatku sezóny bolo nastavenie jasné – skúsime vyhrať malý glóbus za slalom vo Svetovom pohári, prioritou je však olympiáda. A až po nej sa uvidí, čo s veľkým glóbusom.

„Mám už veľa skúseností s veľkými pretekmi, mám za sebou úspechy, čo mi pomáha lepšie samu seba spoznať a vyrovnať sa s tlakom. Mám niečo za sebou, dúfam, že to využijem a že mi to pomôže,“ hovorila Petra Vlhová pred olympiádou.

Prvý olympijský pokus jej však nevyšiel – v obrovskom slalome obsadila až štrnástu priečku, preteky nevyšli ani ďalšej top favoritke Mikaele Shiffrinovej, ktorá dokonca ani nedokončila prvé kolo.

„Olympiáda je o tomto, buď to vyjde, alebo nevyjde. Mrzí ma, že to nevyšlo, ale je to šport a nič sa nedá robiť,“ povedala pre RTVS Vlhová, ktorá nezískala medailu ani v dvoch predošlých hrách.

Jej kamarátka Veronika Velez-Zuzulová pritom pred pretekmi mala pocit, že Vlhová je v takom nastavení, že bude úspešná. „Dalo sa to usúdiť už z nedeľňajšieho rozhovoru. (…) Odštartovala však stuhnutá, neviem, či to bola tréma alebo zohral úlohu tlak. Vôbec nebola uvoľnená a nejazdila tak, ako dokáže.“

Vlhová je jedinou zástupkyňou Slovenska, od ktorej sa očakáva v Pekingu medaila. „Nechcela by som byť na jej mieste,“ povedala Velez-Zuzulová v štúdiu RTVS.

„Možno jej to

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Iné podcasty Denníka N

Lyžovanie

Olympijský súhrn

Petra Vlhová

Športové podcasty Denníka N

Zimné olympijské hry

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie