Denník N

Odporcovia dohody s USA stupňujú tlak na poslancov cez protesty aj vyhrážky o vlastizrade

Protest Smeru pred prezidentským palácom 26. januára. Foto N - Tomáš Benedikovič
Protest Smeru pred prezidentským palácom 26. januára. Foto N – Tomáš Benedikovič

Opozícia a prokremeľské weby sa snažia dostať ľudí do ulíc agresívnym slovníkom aj strašením, že sa rozhoduje o budúcnosti Slovenska. Ak sa v utorok bude hlasovať, môže pre nejednotný postoj vládnych poslancov záležať na každom hlase.

Odporcovia obrannej dohody so Spojenými štátmi skúšajú najrôznejšie spôsoby, ako na poslednú chvíľu čo najviac poslancov primať k tomu, aby hlasovali proti zmluve.

Počas mimoriadnej schôdze Národnej rady budú koaliční politici vystavení tlaku, ktorý môže byť porovnateľný minimálne s tým, keď sa v lete skupina demonštrantov snažila vtrhnúť do parlamentu pri hlasovaní o zákonoch, ktoré zvýhodňovali zaočkovaných.

„Predpokladám, že tlaku budú vystavení hlavne niektorí kolegovia z OĽaNO a Sme rodina, pri ktorých odporcovia dúfajú, že by mohli niektorých zlomiť. Ja a možno niektorí ďalší poslanci ich chceme v pléne povzbudiť, aby sa nenechali zastrašiť,“ hovorí poslanec Miroslav Žiak z SaS.

Aj niektorí poslanci OĽaNO potvrdzujú, že im prichádza množstvo e-mailov či otázok cez Facebook, na ktoré sa snažia reagovať.

„Mnohé obavy pramenia z nevedomosti, ale aj z úmyselne šírených dezinformácií. Tlak je naozaj silný, je to dané aj

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hegerova vláda

Hoaxy a propaganda

Obranná dohoda s USA

Slovensko

Teraz najčítanejšie