Denník N

Hlas tají, od koho má drahé autá. Pellegriniho vozia Touaregom so špeciálnou nálepkou

Pred centrálou Hlasu stojí luxusný Volkswagen Touareg, na ktorom Petra Pellegriniho vozil šofér, oficiálne zamestnaný v SAD Zvolen. Foto N - Tomáš Benedikovič
Pred centrálou Hlasu stojí luxusný Volkswagen Touareg, na ktorom Petra Pellegriniho vozil šofér, oficiálne zamestnaný v SAD Zvolen. Foto N – Tomáš Benedikovič

Dva Volkswageny Touareg užívajú Peter Pellegrini a Denisa Saková. Strana Hlas odmieta o autách hovoriť. Od straníka s väzbami na Vladimíra Poóra majú Mercedes, ktorý údajne predal za 20-tisíc.

Predseda Hlasu Peter Pellegrini vychádza zo straníckej centrály v historickom centre Bratislavy, nasadne na zadné sedadlo Volkswagenu Touareg a šofér ho odváža do parlamentu. Na rozdiel od obdobia, keď ho počas vládnutia Smeru ako premiéra či šéfa parlamentu vozili v limuzínach s majákom, teraz nemá na auto od štátu nárok.

Na Touaregu je však špeciálna nálepka Medzinárodnej policajnej asociácie, ktorá dáva najavo, že nejde o hocijaké auto. Policajti o nej medzi sebou hovorievajú ako o „nálepke našich ľudí“.

Takéto nálepky si totiž zvyknú na autá dávať policajti či bývalí príslušníci Policajného zboru, aby o sebe vedeli. Keď takéto auto zastaví policajná hliadka, vďaka nálepke na čelnom skle hneď vie, že môže mať dočinenia s niekým z polície. V Smere kedysi chceli nálepky zakázať, pretože mali informácie, že ich majitelia zneužívajú na neplatenie pokút za dopravné priestupky.

Pellegrini od pondelka neodpovedal na otázku, na čo slúži špeciálna nálepka na aute, ktorým ho vozia.

Keď sme ho minulý týždeň vo štvrtok po tlačovej besede videli odchádzať autom do parlamentu, pred straníckou centrálou Hlasu bol ešte jeden Volkswagen Touareg. Ten už bez nálepky. Nasadla doň podpredsedníčka strany Denisa Saková. Pellegrini od pondelka mlčí, kto im tieto Touaregy poskytuje.

Video: Peter Pellegrini odchádza z centrály do parlamentu na aute so špeciálnou nálepkou (autorka: Michaela Barcíková)

Týždenník Plus 7 dní už na jeseň 2020 upozornil, že pred centrálou strany parkujú dva Touaregy, ktorých cena sa môže pohybovať od 60-tisíc eur, a vozia sa nimi Pellegrini a Saková.

Pellegrini odmieta vysvetliť, či ich kúpili alebo si ich prenajali, prípadne vzali na lízing. Nie je ani jasné, od koho ich zaobstarali a 

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hlas

Peter Pellegrini

Slovensko

Teraz najčítanejšie