Denník N

ZOH, 4. deň: Všetky súperky dotlačila k pádom. U tej z finále si potom Ledecká overovala, či je naozaj zlatá

Ester Ledecká (v popredí). Foto - TASR/AP
Ester Ledecká (v popredí). Foto – TASR/AP

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Dobrý deň,

Čína má po 4. dni olympiády novú národnú hrdinku. Je ňou 18-ročná akrobatická lyžiarka Eileen Gu a celá krajina ju obdivuje napriek tomu, že sa narodila v Kalifornii. Reprezentovať Čínu sa rozhodla v roku 2019.

Po jej impozantnom záverečnom pokuse v Big Air mala populárna čínska sociálna sieť krátky výpadok, keďže ju zaplavili milióny príspevkov mladých ľudí, ktorí oslavovali zisk zlata. Americká Číňanka má navyše dve silné disciplíny pred sebou.

Zo zlatej medaily sa raduje aj Česko, Ester Ledecká ju získala v paralelnom slalome snoubordistiek takým presvedčivým spôsobom, až sa občas zdalo, že by potrebovala samostatnú výkonnostnú kategóriu.

Prestížne vytrvalostné preteky biatlonistov vyhral Francúz Quentin Fillon Maillet, v rovnako tradičnom šprinte bežcov na lyžiach zvíťazili Nór Johannes Kläbo a Švédka Jonna Sundlingová.

Zo slovenských športovcov boli v akcii bežkyne na lyžiach Barbora Klementová, Alena Procházková a Kristína Sivoková. Po 57., 63. a 90. mieste nepostúpili z kvalifikácie.

Z biatlonistov bol na 20-kilometrovej trati nalepší 43. Michal Šima, Tomáš Sklenárik obsadil 80. miesto, Matej Baloga bol 84. a Šimon Bartko 88.

Olympijský súhrn prinášame po každom súťažnom dni. Posielame ho aj e-mailom vo forme newslettra a môžete si ho vypočuť aj ako podcast na kanáli Športové podcasty.


1. Suverénna Ledecká

Keď pred štyrmi rokmi senzačne získala zlato v super-G, len neveriacky pozerala okolo seba. Ani teraz si Ester Ledecká nebola istá, či získala zlato v snoubordovom paralelnom slalome.

„Tak nejako som tušila, že idem finálovú jazdu, ale istá som si nebola,“ povedala v cieli reportérom. „Nevedela som, či sa pôjde ešte jedna jazda alebo nie.“

A tak prišla k vtedy už striebornej Daniele Ulbingovej, ktorej sa opýtala, či už je naozaj koniec. „A ona že

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Iné podcasty Denníka N

Olympijský súhrn

Športové podcasty Denníka N

Zimné olympijské hry

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie