Denník N

Otec nechcel ísť do nemocnice, lebo vedel, že ho tam zavraždia, tvrdí lekárka, ktorej otec dostal covid a zomrel v košickej UNLP

Ilustračné foto N - Tomáš Benedikovič
Ilustračné foto N – Tomáš Benedikovič

Primár ARO už podal trestné oznámenie na Nikolu Lischkovú aj na dezinformačné rádio, ktoré s ňou odvysielalo rozhovor.

Nikola Lischková pred necelými tromi rokmi vyštudovala medicínu. Pracuje na Očnej klinike v Univerzitnej nemocnici L. Pasteura v areáli na Triede SNP.

V tej istej nemocnici, len v areáli na Rastislavovej, pracoval aj jej otec Zoltán Lischko. Ako chirurg pôsobil na II. chirurgickej klinike. V novembri sa nakazil covidom, hospitalizovali ho „doma“ na Rastislavovej, no ochoreniu napokon podľahol.

Koncom januára, takmer dva mesiace po otcovej smrti, poskytla Nikola Lischková rozhovor rádiu Infovojna, ktoré je zaradené do zoznamu dezinformačných webov v projekte kospiratori.sk.

„Môj ocko zomrel 1. decembra a nebola to prirodzená smrť, o tom som presvedčená bytostne. Lebo som si pozbierala dokumentáciu a informácie od sestier, od lekárov. Keďže som sama lekárka, mala som tú možnosť,“ hovorí Lischková v rozhovore.

Podľa jej slov bol otec v nemocnici „veľmi nepohodlný“. Dôvodom mali byť jeho názory na očkovanie a pandémiu, ale aj to, že „všade nosil tričká Infovojna, počúval ju, hlásal tieto názory, vedel, čo sa deje v nemocniciach, povedal to pacientom, povedal to kolegom,“ opisuje Lischková.

Aj sama o sebe tvrdí, že sa s otcovými názormi stotožňuje: „Ja som za konšpirátorku, šialenú, posielajú ma na psychiatriu…, ale keď toto boli schopní robiť s mojím otcom, tak ma to nenechalo chladnou.“

Nikola Lischková. Foto – FB/Nikola Lischková

Chirurga vraj pre očkovanie v nemocnici šikanovali   

Vo viac než hodinovom rozhovore Nikola Lischková najprv opisuje, v akom nepriaznivom prostredí otec pracoval. „Povedal mi, že už nevládze ráno sedieť v práci na hlásení, v kuse mal len ataky – daj sa zaočkovať, kedy sa dáš zaočkovať, na koberček k primárovi, prednostovi. To mám v esemeskách v mobile, to je dôkaz, že tam bola šikana na to očkovanie zo strany celého vedenia.“

Najviac obvinení adresovala

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hoaxy a propaganda

Koronavírus

    Košice

    Zdravotníctvo

    Slovensko, Zdravie

    Teraz najčítanejšie