Denník N

Vlhová proti Shiffrinovej v slalome je najväčší trhák celej olympiády, hovorí anglický novinár

Ilustračné foto -TASR/Martin Baumann
Ilustračné foto -TASR/Martin Baumann

Zrejme najbližšie k ich vzťahu má rivalita Cristiana Ronalda a Lionela Messiho, tvrdí Pete Sharland.

Je výnimočné, aby bol slovenský športovec zapojený v udalosti, ktorá má byť vrcholom celej olympiády. Vďaka Petre Vlhovej sa to deje.

Veľké rivality športu vždy pomáhali, platí to o súperení Lionel Messi – Cristiano Ronaldo, Roger Federer – Rafael Nadal (a Novak Djoković) aj Lewis Hamilton – Max Verstappen.

Súboje Petry Vlhovej a Mikaely Shiffrinovej sú, pravdaže, menej sledované ako tri spomenuté rivality, no stále je dosť na to, aby išlo o najväčší trhák celej olympiády v Pekingu 2022.

Myslí si to anglický novinár Pete Sharland z Eurosportu, ktorý čitateľom na celom svete odporúča, aby si v stredu ráno naladili slalomové preteky. Bude to totiž podľa neho „ultimate blockbuster“ – najväčší trhák olympiády. Prvé kolo sa začína o 3.15 h, druhé o 6.45 h.

Sharland nie je sám, kto lyžiarsku rivalitu radí medzi najlepšie z najlepších. Keď americká agentúra AP pred olympiádou pripravila článok o piatich rivalitách, na ktoré sa v Pekingu môžeme tešiť, aj medzi nimi bolo súperenie Vlhovej so Shiffrinovou.

Tými ďalšími sú japonsko-americký krasokorčuliarsky súboj Juzuru Hanjú – Nathan Chen, rivalita medzi bežcami na lyžiach – Rusom Boľšunovom a Nórom Johannesom Hösflotom Klaebom – a dva hokejové súboje: medzi kanadskými a americkými hokejistkami a tiež kanadskými a ruskými hokejistami.

Práve Vlhová so Shiffrinovou sa spolu s krasokorčuliarmi dostali aj do titulku článku.

Prečo je to najväčší trhák?

Sharland vysvetľuje viacero dôvodov, prečo Vlhová so Shiffrinovou tromfnú všetky ostatné zaujímavé súboje na tohtoročnej olympiáde.

„Fascinujúca je osobná dynamika medzi nimi dvomi. Rozhodne nejde o animozitu ako v prípade Tonye Hardingovej a Nancy Kerriganovej. Nie je to však ani kamarátstvo ako u Rogera Federera a Rafaela Nadala. Zrejme najbližšie k nim má rešpekt Lionela Messiho

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Lyžovanie

Mikaela Shiffrinová

Petra Vlhová

Zimné olympijské hry

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie