Denník N

RTVS nevie, kto zverejnil vulgárnu nahrávku Marcela Merčiaka. Moderátora sa zastávajú aj politici

Marcel Merčiak. Foto - TASR
Marcel Merčiak. Foto – TASR

Vulgárnu nahrávku Merčiaka komentujú mnohí. Aj politici. Niektorí upozorňujú, že takéto správanie nebolo ojedinelé a môže ísť o šikanu na pracovisku. Podľa RTVS to bolo „osobné zlyhanie“ a situáciu bude riešiť po skončení olympiády.

Utorková tlačová konferencia Smeru. Politici strany Roberta Fica sa zhromažďujú v parlamentnom vestibule pri pultíku a čakajú, kým hovorca Ján Mažgút novinárom oznámi začiatok a tému tlačovky. Denník Pravda už spustil živé vysielanie na Facebooku, takže diváci môžu počuť, o čom sa politici medzi sebou zhovárajú.

„To by sa všeličo dozvedeli, keby sme boli vo vysielaní,“ zašpekuluje si predseda Smeru, zrejme netušiac, že vo vysielaní už naozaj je. „Ale na Merčiaka to nedávame zatiaľ,“ dodá s úsmevom a pokračuje v debate o uniknutej nahrávke športového komentátora z RTVS, ktorá sa na verejnosť dostala počas prebiehajúcej zimnej olympiády v Pekingu.

„To podľa mňa niekto na neho pustil. Asi bol zlý na technikov, tak mu to vrátili. Ľudia sa zabavili, ale nič na tom nebolo. Okrem toho, bola to súkromná komunikácia,“ povedal Fico.

Emotívny výbuch komentátora, ale aj intendanta RTVS Marcela Merčiaka, v ktorom vulgárne nadával kolegom a ktorý sa začal v nedeľu virálne šíriť internetom, zaujal aj politikov a nestal sa iba námetom drobnej konverzácie pred začiatkom tlačovej konferencie. Pre niektorých z nich išlo o tému, ku ktorej si chceli povedať svoje aj verejne. Zväčša sa rozhodli komentátora zastať.

Ilustračné foto N – Tomáš Benedikovič

Medzi prvými bol predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina). V týždni, keď parlament začal rokovať o obrannej zmluve s USA a koaličná rada debatovala o reakcii na rastúce ceny energií a potravín, venoval jediný status na svojej stránke na Facebooku práve Merčiakovi.

„Odkaz pre všetkých hejterov, dajte si ruku na srdce. Vám sa to nikdy nestalo v súkromnej komunikácii, prípadne v aute, ak vás niekto totálne naštve? Proste mu rupli nervy a vyventiloval sa,“ napísal Kollár, ktorého stránku na Facebooku sleduje 145-tisíc ľudí. „Za mňa ste skvelý moderátor a budem vás mať stále v úcte. Inak, toto nebolo vo vysielaní, ale poriadny ľudský odpad to zverejnil, aby Merčiaka poškodili. Toto sa medzi kolegami nerobí.“

Kollár od začiatku svojej politickej kariéry dokázal odhadnúť, ako ľudí na Facebooku zaujať a aké témy komentovať. Podarilo sa mu to aj teraz, status s Merčiakom mal viac ako 6500 interakcií.

Neberte nám Merčiaka

Pridali sa aj ďalší politici so zmyslom pre marketing, moderátora sa zastal napríklad poslanec

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Médiá

RTVS za Machaja

Zimné olympijské hry

Slovensko, Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie