Denník N

ZOH, 6. deň: Po prehre máme cenu útechy. Jedného z najlepších 17-ročných hokejistov sveta

Foto – TASR
Foto – TASR

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Dobrý deň,

slovenskí hokejisti začali olympijský turnaj prehrou, výsledok 2:6 však ukázal aj niekoľko pozitív.

Petra Vlhová oznámila, že dva dni po zisku zlata nebude bojovať o ďalšiu medailu, piatkový superobrovský slalom vynechá a zameria sa na kombináciu. V nej môže napodobniť bratov Hochschornerovcov či Mateja Tótha.

Posun nastal aj v kauze odloženého medailového ceremoniálu, na ktorom mali udeliť krasokorčuliarom z Ruska zlatú medailu za prvenstvo v tímovej súťaži. Potvrdili sa špekulácie o podozrení z dopingu, pozitívna vzorka sa objavila u 15-ročnej športovkyne.

Olympijský súhrn prinášame po každom súťažnom dni. Posielame ho aj e-mailom vo forme newslettra a môžete si ho vypočuť aj ako podcast na kanáli Športové podcasty.


1. 17-ročná útecha

Hokejisti vstúpili do olympijského turnaja prehrou 2:6 s Fínskom, a ak si chcete nájsť nejaký dôvod na útechu po vysokej prehre, nebude to trvať dlho.

Jediné slovenské góly strelil 17-ročný Juraj Slafkovský. Stal sa najmladším slovenským hokejistom, ktorý skóroval na olympiáde, zároveň aj najmladším celkovo od roku 1984.

Čo znamená prehra? Zatiaľ nič. Do osemfinále postúpia všetky tímy z troch štvorčlenných skupín, no traja víťazi skupín a najlepší druhý tím idú rovno do štvrťfinále. Slovákov zajtra od 9.40 čakajú Švédi, v nedeľu od 5.10 Lotyši.

„Je to pre nás trošku krutá prehra. Nehrali sme zle, ale Fíni nás trestali za každú chybu,“ hodnotil pre RTVS Andrej Podkonický, asistent hlavného trénera Craiga Ramsayho.

Fíni vyslali na našu bránku 30 striel, Slováci na fínsku 33. Využili však dve z troch presiloviek, kým Slováci ani jednu z piatich.

Späť k úteche. Juraj Slafkovský nastúpil vo štvrtom útoku a na ľade strávil len 12:57 min, menej tam bol len dvakrát vylúčený Marko Daňo a trinásty útočník Peter Zuzin.

„Hrajú jednoduchý a rýchly hokej, dokážu sa udržať na puku, všetko dávajú na bránku, majú výborný forčeking. Hrali veľmi dobre,“ povedal Podkonický o štvrtom útoku, ktorého členmi sú aj Pavol Regenda a Miloš Roman.

Kto je Juraj Slafkovský? 17-ročný rodák z Košíc (192 cm, 88 kg) pôsobí od

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Iné podcasty Denníka N

Olympijský súhrn

Športové podcasty Denníka N

Zimné olympijské hry

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie