Denník N

Smer mení kampaň, ide chrániť Slovensko

Ficova strana mení slogan kampane a mala by prelepovať bilbordy. Môže to súvisieť aj s utečencami.

Strana Smer mení štyri a pol mesiaca pred voľbami hlavný slogan kampane. Už to nebude ako doteraz „Robíme pre ľudí“, ale „Chránime Slovensko“. Pôvodný slogan z vizuálov kampane nezmizne, mal by byť však v úzadí a nemal by úplne zmiznúť z bilbordov, aby sa dal kedykoľvek recyklovať.

Zmena by mohla súvisieť s utečeneckou krízou a postojom vlády, ktorá odmietla kvóty na utečencov aj za cenu rokovania o vylúčení Smeru zo Strany európskych socialistov.

smer2smer3

Bilbordy by mali byť najmenej v troch vyhotoveniach s „ochrancami krajiny“. Prvým je premiér Robert Fico, druhým minister vnútra Robert Kaliňák a tretím minister zahraničia Miroslav Lajčák. Podľa informácií Denníka N by malo ísť do ulíc a k cestám najmenej 1 000 takýchto bilbordov a výlep by sa mal začať už o niekoľko dní.

Smer pred niekoľkými dňami zmenil podobu svojej webovej stránky. Jej hlavným motívom je slogan Robíme pre ľudí, heslo Chránime Slovensko na nej je tiež. Počas striedania sa textov je však až šieste v poradí. Okrem neho je tam aj slogan Bojujeme s migračnou krízou.

Na rozdiel od Maďarska, Rakúska, Slovinska či Chorvátska sa Slovensku utečenci vyhýbajú a nie je ich cieľovou ani tranzitnou krajinou. Naša polícia ich tu zadržala od začiatku septembra do 14. októbra len 157.

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Voľby 2016

Slovensko

Teraz najčítanejšie