Denník N

Mediabriefing logoMediaBrífing: Hlavné správy sú financované z Ruska, vyhlásil minister Naď

MediaBrífing každý piatok sumarizuje dianie v médiách a na internete. Dnes sa v ňom okrem iného dočítate:

  • minister Naď obvinil Hlavné správy, že sú financované z Ruska,
  • Merčiakova nahrávka otvorila otázky o pracovnej atmosfére v RTVS,
  • slovenskí, českí a poľskí fact-checkeri sa spájajú.
Foto – TASR

Minister Naď obvinil Hlavné správy, že sú financované z Ruska

Na stredajšej tlačovej besede po schválení obrannej dohody s USA minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO) odmietol odpovedať na otázku redaktora Ivana Lehotského z dezinformačného webu Hlavné správy.

„Ďakujem veľmi pekne za otázky ruskej ambasáde. Dovoľte mi povedať, že médiám, ktoré sú platené ruskou ambasádou, nebudem odpovedať na ich otázky. A pokiaľ chcete tvrdiť, že to nie je pravda, veľmi rád vám to preukážem,“ povedal Naď.

Hlavné správy vystupovali veľmi aktívne proti obrannej dohode a poslancov vyzývali, aby si „dobre rozmysleli“, ako budú hlasovať, inak skončia na „nástenke hanby“.

„Toto vaše rozhodnutie vás bude sprevádzať po celý zvyšok života – biľag novodobých biľakov môže byť vaším najväčším životným prekliatím, ktoré vám možno budú pripomínať ešte vaše vnúčatá,“ napísal Lehotský, ktorý sa tak opäť nesprával ako novinár, ale skôr ako politik či aktivista.

Nie je jasné, či Naď zaútočil na Hlavné správy, pretože len stratil nervy po ich dlhotrvajúcej antikampani, ktorú voči nemu vedú, alebo či má minister nové spravodajské informácie, ktoré by odhaľovali viac o financovaní redakcie.

„Čo minister chcel v tomto momente k téme povedať, odkomunikoval na ostatnej tlačovej konferencii,“ reagovalo ministerstvo obrany na doplňujúce otázky.

Kontext: Pre Hlavné správy píše Rus Jevgenij Paľcev (podpisuje sa menom Eugen Rusnák). Jeho texty šíria kremeľskú propagandu. Paľcev má kontakty s ruskou

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hoaxy a propaganda

Jaroslav Naď

Mediabriefing logoMediaBrífing

Komentáre, Slovensko

Teraz najčítanejšie