Denník N

Ľuboša Blahu treba zastaviť

Poslanec Smeru Ľuboš Blaha a Marian Kotleba na protivládnom proteste pred parlamentom. Foto - TASR
Poslanec Smeru Ľuboš Blaha a Marian Kotleba na protivládnom proteste pred parlamentom. Foto – TASR

Podpredseda Smeru a ďalší prekročili hranicu, za ktorou už vidno fyzické násilie.

Politika na Slovensku sa zvrhla do štádia, v ktorom sa nielenže schyľuje k násiliu v parlamente, ale niektorí jeho členovia vyvolávajú v časti spoločnosti také nálady, ktoré by mohli viesť aj k jeho páchaniu mimo Národnej rady. Najnebezpečnejším a najodpudivejším stelesnením tejto línie je podpredseda Smeru Blaha.

Z nuly na známeho politika vyrástol iba v dôsledku dlhoročného šírenia lží a hnevu. Inak po ňom nezostalo vôbec nič. Len davy vyhecovaných fanúšikov na Facebooku, ktorí sú plní nenávisti.

Video: Tajomstvo úspechu Ľuboša Blahu a spol. (autori: Vladimír Šnídl, Martina Koník)

Po schválení obrannej zmluvy s USA Blaha predviedol jednu z najpodlejších vecí, na aké sa kedy odhodlal. Zverejnil tváre poslancov, ktorí za zmluvu hlasovali.

Na zverejnení tvárí politikov a ich konfrontovaní s ich názormi nemusí byť nič zlé. Lenže Blaha svoj počin nazval Zoznam zradcov, a aby nevznikli pochybnosti, čo si zradcovia zaslúžia, k ich menám a tváram pridal mestá, v ktorých žijú, a okrem iných nehorázností napísal: „Nech celé Slovensko vie, kde bývajú zradcovia, ktorí nás ženú do vojny proti bratskému ruskému národu.“

Na Blahovo počínanie existujú paragrafy. (Treba zároveň pripomenúť, že nie je sám, kto tento typ nenávisti šíri, pridali sa Mazurek, Taraba a ďalší.)

Jeden sa volá

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Komentáre

Teraz najčítanejšie