Denník N

ZOH, 14. deň: Hokejisti potešili výkonom, no nie výhovorkami. Rozhodcovia nás nepoškodili

Foto - TASR/Jaroslav Novák
Foto – TASR/Jaroslav Novák

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Dobrý deň,

hokejisti nepostúpili do olympijského finále, za predvedený výkon v zápase s Fínskom si však zaslúžia pochvalu. Už menej im patrí uznanie za reakcie po zápase, v ktorých prevládala tradičná výhovorka na rozhodcov.

Lepšie aj horšie momenty prežili v Pekingu aj sestry Fialkové, čo v piatok v pretekoch s hromadným štartom dokonale ilustrovala Paulína Fialková.

Skvelé hry naopak prežila americká Číňanka Eileen Gu a k zlatu a striebru pridala ďalšie olympijské zlato. 18-ročnej lyžiarke a modelke tak zrejme pribudnú ďalší prominentní sponzori, odborníci však upozorňujú, že takáto spolupráca prináša aj veľké ekonomické riziko.

Olympijský súhrn prinášame po každom súťažnom dni. Posielame ho aj e-mailom vo forme newslettra a môžete si ho vypočuť aj ako podcast na kanáli Športové podcasty.


1. Smútok (a krivda) snáď len do polnoci

Slovenskí hokejisti nepostúpili do finále olympijského turnaja. Fínom podľahli 0:2, no hrali naozaj dobre. Proti favoritovi mali optickú prevahu a len detaily rozhodli o tom, že nie sú vo finále.

Naši hokejisti hrajú nad možnosti toho, na čo sme boli zvyknutí, a ľuďom doma robia radosť. To však neznamená, že si nezaslúžia aj kritiku, ak je oprávnená, a to aj verejnú – ako napríklad po včerajšom tréningu, keď ich karhali samotní tréneri za prístup.

„Bol trochu menej podľa našich predstáv. Tréning bol taký vlažnejší, nebol až v takom

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Iné podcasty Denníka N

Olympijský súhrn

Športové podcasty Denníka N

Zimné olympijské hry

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie