Denník N

Zvaľovať vinu za názory slovenského obyvateľstva na dezinformačné portály je dosť lacné

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Rovnako lacné je obviňovať z toho opozíciu, ktorú dnes vedie predovšetkým Fico.

Autor je redaktor Českého rozhlasu

Minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO) odmietol odpovedať na otázky redaktora dezinformačného webu Hlavné správy. Namiesto odpovede povedal, že ho platí ruské veľvyslanectvo, a preto mu nebude odpovedať. Toto je jedna zo správ, ktorá ma minulý týždeň naozaj zaujala. Táto nákaza nereagovania sa šíri ako epidémia.

Je mi úplne jedno, či novinárov ignoruje Fico, Babiš, Trump alebo Naď, a nezaujíma ma kontext. Vždy sa totiž nájde zámienka, prečo odmietnuť odpovedať, a počet politikov, ktorí si vyberajú, kto sa ich môže pýtať, postupne narastá. Naďovi sa nemusí páčiť, že Hlavné správy údajne platí Kremeľ. Lenže akreditovali sa na tlačovú konferenciu a mal by sa zmieriť s tým, že mu otázky bude klásť aj sám diabol.

Dávam prednosť slobode slova so všetkými jej dôsledkami. Zaujímalo by ma, čo by na tento trend povedal režisér Miloš Forman, ktorý natočil film Ľud verzus Larry Flynt. Pre tých, ktorí si ho nepamätajú, ide o súdny spor o právo publikovať pornografiu. V Amerike ho vyhral Larry Flynt.

Hlavné správy sú síce dezinformačným webom, ale zvaľovať vinu za názory slovenského obyvateľstva, ako to ukazujú prieskumy verejnej mienky, na dezinformačné portály, je dosť lacné. Rovnako lacné je obviňovať z toho opozíciu, ktorú dnes vedie predovšetkým Fico. Podľa prieskumu verejnej mienky zo začiatku februára tohto roku 44 percent opýtaných Slovákov viní z napätia na ukrajinských hraniciach NATO a USA, zatiaľ čo len 35 percent obviňuje Rusko.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Komentáre

Teraz najčítanejšie