Denník N

Koalícia politických „šmejdov“

Správajú sa presne ako tí pofidérni obchodníci s nekvalitnými hrncami, ktorí klamú ľudí.

Autorka je vicepremiérka a predsedníčka Za ľudí

„Šmejdi.“ Nič iné sa o politikoch Smeru nedá povedať. Správajú sa presne ako tí pofidérni obchodníci s nekvalitnými hrncami, ktorí rôznymi prefíkanými cestami podvádzajú ľudí a klamú ich. Klamú svojich voličov o obrannej dohode, klamú ich o vojenských základniach, klamú ich o prítomnosti spojeneckých vojsk, klamú ich o svojich vlastných hodnotách.

O jedinú základňu pre zahraničných vojakov žiadal Fico a postavil ju Bonul

Fico dnes klame a straší ľudí základňami cudzích vojsk, ktoré majú na základe obrannej zmluvy vzniknúť na Slovensku. Pritom jedinú takúto základňu, ktorá na Slovensku vznikla, vybudoval práve Fico. Bol to on, kto žiadal NATO o vytvorenie základne, a bol to on, kto sem cudzie vojská vrátane amerických vojakov v roku 2015 pozval. V odôvodnení návrhu na vyslovenie súhlasu s prítomnosťou zahraničných ozbrojených síl na území Slovenskej republiky z októbra 2015 premiér Fico napísal: „Počas mieru by podporovala plánovacie aktivity. NFIU bude dohliadať na prípravu, koordináciu a zabezpečenie prítomnosti síl členských štátov NATO v prípade plnenia ich úloh na území Slovenskej republiky.“

Za prítomnosť zahraničných vojakov vtedy hlasoval v parlamente celý Smer. Za zmienku stojí aj to, že základňu vo Vajnoroch stavala firma Ficových kamarátov Bödörovcov – Bonul. Veď prečo by nedal zarobiť aj „našim ľuďom“, však? Len „šmejdi“ takto klamú ľudí a protestujú proti niečomu, čo sami žiadali, odsúhlasili a postavili.

Vojenské cvičenia – alebo ako Glváč guláš varil

Fico a politici Smeru sa už teraz chystajú zneužiť vojenské cvičenie spojeneckých vojsk, ktoré sa bude konať v marci, na odpudzujúci politický marketing a rozoštvávanie spoločnosti.

Podpredseda Smeru Robert Kaliňák minulý týždeň v televíznej diskusii bohapusto klamal, že žiadne cvičenia len s americkými vojakmi za vlády Smeru neboli. Cvičenia spojeneckých vojsk sa pritom konali počas vlády Smeru pravidelne, na viacerých cvičeniach sa zúčastnili len americké jednotky. Keď cez naše územie v roku 2015 prechádzali na vojenské cvičenie americkí vojaci, zastavili sa na Záhorí. Pekne ich privítal minister obrany Smeru Martin Glváč, navaril im guláš, ktorý mal veľký úspech, dal odslúžiť svätú omšu v angličtine a išiel sa pretrhnúť, aby sa odfotil v bojovom vozidle americkej armády.

V tom istom roku sa uskutočnilo cvičenie amerických vojakov s našimi vojakmi na Lešti, ďalšie samostatné cvičenie vojenských jednotiek USA bolo v marci 2015 s plánovaným počtom 500 príslušníkov ozbrojených síl USA. V roku 2018 sa zo správy v tlači dozvedáme, že za vlády Petra Pellegriniho na Lešti došlo k nehode amerického tanku Abrams, pri nehode sa zranili traja príslušníci armády USA. Cvičenia schválené vládou Petra Pellegriniho na prvý polrok 2020 zahŕňajú vojenské cvičenia s americkými vojakmi na Slovensku takmer každý mesiac: február, marec, apríl (americké, kanadské a britské jednotky), máj (americké jednotky spolu s ďalšími piatimi vojenskými jednotkami)…

Robiť zo štandardných vojenských cvičení hysterický politický cirkus, hlavne keď sa na pravidelnej báze konali aj za vlády Smeru, môžu len politickí „šmejdi“.

Fašisti a Smer sú jedna ruka

Robert Fico sa vždy tváril, že Smer je strana, ktorá sa hlási k odkazu SNP. Medzi priaznivcami Smeru je veľké množstvo ľudí, ktorí si ctia protifašistický odboj. No dnes sa partizáni musia v hrobe obracať, pretože Smer si za najbližších partnerov vyberá ľudí, ktorí v deň výročia SNP vyvesili čierne vlajky na svoj úrad, SNP pokladajú za puč a za najväčších hrdinov považujú ľudí, ktorí partizánov a odporcov fašizmu mučili a strieľali a v roku 1941 vyhlásili vojnu Sovietskemu zväzu. S takýmito ľuďmi dnes stojí predseda Smeru na tribúne a rozpráva bludy o zmluve, ktorú sám dohodol.

Rokovania v parlamente o obrannej dohode priniesli okrem odhalenia pravej podstaty Smeru aj „coming out“ Petra Pellegriniho. Jeho Hlas sa v ničom neodlišuje od Smeru. Je rovnako antiliberálny, rovnako civilizačne vzdialený nášmu proatlantickému smerovaniu a jeho politici klamú svojich voličov rovnako ako politici Smeru. Ak si dnes niekto myslí, že toto je tá lepšia časť sociálnej demokracie, ktorá zaručí Slovensku pevné ukotvenie v demokratických hodnotách, hlboko sa mýli. Aj pri obrannej dohode sa ukázalo, že sa sformovala nová koalícia – Smer, Hlas a fašisti. Koalícia politických „šmejdov“, ktorá by bola pre Slovensko katastrofou.

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Obranná dohoda s USA

Politici píšu

Komentáre

Teraz najčítanejšie