Denník N

Minister vnútra Mikulec: Zoznamy zradcov riešime. Nechcem, aby sa to skončilo ako s Jánom a Martinou

Roman Mikulec. Foto N - Tomáš Benedikovič
Roman Mikulec. Foto N – Tomáš Benedikovič

Slovensko je pripravené na prílev utečencov z Ukrajiny, tvrdí Mikulec. Minister vnútra povedal, že by sme mohli zvýšiť kapacity, ktoré by to zvládali, aj na desaťtisíce.

Ministra vnútra Romana Mikulca (OĽaNO) čaká ďalšie opozičné odvolávanie v parlamente, nespokojné s ním je znovu aj koaličné hnutie Sme rodina.

V rozhovore pre reláciu Braňo Závodský Naživo hovorí aj:

  • o možnom disciplinárnom konaní voči Marošovi Žilinkovi,
  • o zoznamoch zradcov a čo s tým môže robiť polícia,
  • o prípravách na konflikt na Ukrajine
  • a aj o tom, prečo stojí za vyšetrovateľmi NAKA.

Ako sa vám pozeralo minulý týždeň na to, ako extrémisti ovládli diskusiu v parlamente? Došlo tam dokonca v podstate aj k fyzickému útoku na jedného z poslancov strany SaS?

No bolo mi z toho veľmi smutno a nepozeralo sa mi na to dobre. Myslím, že takéto správanie do parlamentu absolútne nepatrí, ani nikam inam. Odmietam akékoľvek zastrašovanie. Parlament je pôda na to, aby si poslanci Národnej rady mohli povedať svoj názor v pokoji, a myslím, že je to pôda na argumentáciu. Toto absolútne nemalo nič spoločné s argumentáciou. Toto bola len demonštrácia arogancie, demonštrácia hrubej sily.

Nebolo vám trošku ľúto ministra obrany Jaroslava Naďa? Prečo ste ho tam nechali samého?

Možno to bolo aj tým, že niektorí boli v karanténe. Osobne som bol aj v parlamente podporiť pána ministra obrany, potom som však odišiel vzhľadom na to, že som išiel riešiť ďalšie veci. A myslím, že tam potom prišli iní ministri a aj premiér.

Niektoré poslankyne a poslanci odišli z rokovacej sály do svojich kancelárií, pretože sa obávali, či extrémisti nemali pri sebe aj zbrane. Čo hovoríte na to, že sa poslanci boja v práci. A viete o tom, že by nejakí poslanci chodili do Národnej rady ozbrojení?

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Roman Mikulec

Slovensko

Teraz najčítanejšie