Denník N

ZOH, 11. deň: Doping? Nie, omylom som si zobrala starkého lieky, bránila sa Valijevová

Foto - TASR/AP
Foto – TASR/AP

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Dobrý deň,

hokejisti dominantne vyradili obhajcov olympijského striebra a už o pár hodín ich čaká štvrťfinále proti USA.

Slováci v zápase proti Nemecku potešili nielen výsledkom 4:0, ale aj spôsobom, akým triumf dosiahli. „Ukázala sa vyspelosť a zodpovednosť,“ pochválil hráčov Boris Valábik.

Posun nastal aj v dopingovom prípade Kamily Valijevovej, ruská krasokorčuliarka sa obhajuje tým, že omylom užila lieky starého otca.

K hrdinkám dňa patrí Sofia Goggiová. Talianska lyžiarka mala na konci januára hrozivo vyzerajúci pád v rýchlosti 107 km/h a okrem zranenia kolena utrpela aj malú zlomeninu, napriek tomu v utorok v zjazde siahala na olympijské zlato. Pri liečbe zranenia jej mali pomôcť aj kmeňové bunky.

Olympijský súhrn prinášame po každom súťažnom dni. Posielame ho aj e-mailom vo forme newslettra a môžete si ho vypočuť aj ako podcast na kanáli Športové podcasty.


1. Hokejisti sú vo štvrťfinále

Slováci dominantne zdolali Nemcov 4:0 a prvýkrát po 12 rokoch si na olympiáde zahrajú vo štvrťfinále. Naposledy tam boli pred 12 rokmi vo Vancouveri, kde napokon skončili štvrtí.

Zajtra o 5.10 h nastúpia proti Američanom, ktorí do štvrťfinále postúpili priamo ako najlepší tím základnej časti – zdolali Kanadu, Nemecko aj Čínu so skóre 15:4.

Slováci o účasť vo štvrťfinále museli bojovať s Nemcami, ktorí tiež boli tretí vo svojej skupine. A zápas to bol celkom jednoznačný. „Konečne padol

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Iné podcasty Denníka N

Olympijský súhrn

Športové podcasty Denníka N

Zimné olympijské hry

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie